21. låge i Altingets fotojulekalender: Ukrainske Marinas flygtningehistorie

I forbindelse med Ruslands invadering af Ukraine møder vi Marina Veligura, som flygtede fra Kyiv og flyttede ind hos en dansk familie. 

Marina Veligura (tv.) sidder sammen med Henriette Kinnunen. Marina bor på et værelse hos Henriette, efter hun er flygtet fra Kyiv.
Marina Veligura (tv.) sidder sammen med Henriette Kinnunen. Marina bor på et værelse hos Henriette, efter hun er flygtet fra Kyiv.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Vi mødte Marina Veligura præcis en måned efter, at Rusland indledte sin invasion af Ukraine. Marina flygtede med hendes lille hund Tobi fra Kyiv, da krigen var lidt mere end en uge gammel. En bygning i nærheden af Marinas lejlighed blev ramt af kraftige beskydninger og kollapsede. Via omveje landede hun i Danmark og fik mulighed for at bo hos virksomhedsrådgiver Henriette Kinnunen.

Altingets foto-julekalender 2022

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået.

Vi kommer forbi udsætning af heste, der skal klare sig selv, forstyrrede første spadestik, PET-chefen for Center for Terroranalyse og selvfølgelig årets store emner: to valg og krig i Ukraine.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, når en ny låge åbnes på Altinget.

Der blev serveret en dejlig ukrainsk ret, kartoplianiki, under interviewet. En ret Marina Veligura havde lavet bestående af kartoffelmos mikset med æg og mel og med kød indeni. Imens berettede Marina om både sine oplevelser, men også om hendes planer. Hun er uddannet jurist og var fast besluttet på at finde et arbejde så hurtigt som muligt.

Og det gik stærkt. Henriette Kinnunen havde delt et opslag med sit netværk på LinkedIn, som fol 400.000 interaktioner. Derigennem landede Marina et job hos Novo Nordisk Foundation, hvor hun startede i maj.

Læs også

Marinas lille hund Tobi
Marinas lille hund Tobi Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00