Om  
Anne Kaltoft

Formand bliver Hjerteforeningens nye direktør

Hjertelæge Anne Kaltoft bliver ny direktør for Hjerteforeningen. Hun har været formand for den sygdomsbekæmpende organisation siden maj 2015. 

Katrine Skov Sørensen

Hjerteforeningen har udpeget Anne Kaltoft som ny direktør. 

Det skriver organisationen på sin hjemmeside. 

Anne Kaltoft er allerede et kendt ansigt i Hjerteforeningen. Hun har nemlig været formand for organisationen siden maj 2015. 

Hun kommer fra en stilling som ledende overlæge på Afdeling for Hjertesygdomme, Aarhus Universitetshospital Skejby. Udover formandsposten i Hjerteforeningen, er hun formand for Børnehjertefonden. Begge tillidsposter fratræder hun, inden hun tiltræder som direktør den 1. juni.

Og netop erfaringen og kendskabet til hjerte-kar-sygdomme er en af de store grunde til, at valget faldt på Anne Kaltoft, fortæller Christian Hassager, der er medlem af Hjerteforeningens bestyrelse og er en del af ansættelsesudvalget.

"Hun har som leder af én af Danmarks største hjerteafdelinger solid erfaring med at bedrive moderne ledelse med uddelegering og tillid som nøgleord. Og endelig – og det er meget væsentligt – kender hun i forvejen Hjerteforeningens organisation og de mange frivillige, der udgør fundamentet i vores forening," siger Christian Hassager i pressemeddelelsen. 

Anne Kaltoft siger selv, at hun glæder sig til at videreformidle Hjerteforeningens arbejde og fortsætte det spor, som bestyrelsen har lagt. 

"Jeg er stolt og ydmyg over, at bestyrelsen har peget på mig, og ser frem til at komme i gang med arbejdet. Og i særlig grad glæder jeg mig til nu at få langt mere tid til at komme rundt i landet og arbejde sammen med Hjerteforeningens mange frivillige," siger Anne Kaltoft i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anne Kaltoft

Adm. direktør, Hjerteforeningen
master i public management (Syddansk Uni. 2016), ph.d. i medicin (Aarhus Uni. 2003), speciallæge i kardiologi, cand.med. (Aarhus Uni. 1990)









0:000:00