Om  
Carsten Kissmeyer
Esben Lunde Larsen

Tidligere borgmester afløser Esben Lunde i Folketinget

Carsten Kissmeyer (V) afløser Esben Lunde Larsen (V) i Folketinget.

Frederik Lange

Den tidligere Ikast-Brande-borgmester Carsten Kissmeyer skal i Folketinget. 

Det oplyser Venstres gruppeformand, Karen Ellemann, ved et pressemøde på Venstres sommergruppemøde i Aarhus. 

Kissmeyer afløser dermed tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der sidste måned meddelte, at han tiltræder en stilling hos den globale tænketank World Ressources Institute i Washington D.C.

2. suppleanten
Efter Lunde Larsen tilbage i juli annoncerede sin udtræden af Folketinget, herskede der ellers tvivl om, hvem der skulle overtage hans mandat i Vestjyllands Storkreds. 

Førstesuppleanten Mads Rørvig valgte nemlig at takke nej til at overtage sædet for i stedet at fortsætte sit arbejde i interesseorganisationen Finans Danmark.


Dermed faldt mandatet til andensuppleanten Carsten Kissmeyer, der tilbage i juli dog såede tvivl om, hvorvidt han også ville frasige sig pladsen, da et folketingsmandat skulle kunne kombineres med hans poster i Region Midtjylland.

Men nu har Kissmeyer, der er 2. næstformand i regionen, altså besluttet sig for at sætte sig i den tomme Venstre-stol på Christiansborg.

Kissmeyer var borgmester i Ikast-Brande Kommune i ti år fra 2007-2017 og havde forinden været borgmester i Ikast Kommune fra 2002-206. Han har siddet i Regionsrådet siden 2017, og varetager bestyrelsesposter for Karup Lufthavn, Danmark på Vippen og Brande Højskole. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Kissmeyer

Kandidat til Europa-Parlamentet (V)
cand.oecon. (Aarhus Uni.), pædagogikum

Esben Lunde Larsen

Senior landbrugsspecialist, Verdensbanken, fhv. miljø- og fødevareminister, uddannelses- og forskningsminister og MF (V)
cand.theol. (Københavns Uni. 2008), ph.d. (Københavns Uni. 2013)

0:000:00