Om  
Merete Eldrup
Jimmy Maymann

TV 2 skal have ny direktør – Eldrup går efter 11 år

TV 2 skal have ny administrerende direktør. Den nuværende, Merete Eldrup, forlader stationen, som hun har stået i spidsen for gennem 11 år. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Redaktionen

Merete Eldrup går som direktør for TV 2 – men fortsætter dog på stationen, indtil en afløser er fundet.

Den afgående direktør, der kom til TV 2 i december 2007 efter en karriere på blandt andet Slotsholmen, vil i stedet fremover gå efter at udbygge sin bestyrelseskarriere. Merete Eldrup er allerede i dag næstformand hos Gyldendal og Nykredit. Om sin beslutning om karriereskiftet siger hun:

"Jeg har elsket min tid på TV 2, og det er derfor også en meget svær beslutning, jeg har truffet. Jeg har dog den indstilling, at man har godt af at rykke sig selv nye steder hen, og selvom det kan være svært at finde den helt rette timing for den slags store beslutninger, så er nu et godt tidspunkt. Både for TV 2, som økonomisk, indholdsmæssigt og strategisk står rigtigt stærkt, og for mig selv. Jeg ønsker at være mere aktiv i bestyrelsesarbejde og tror på, at jeg vil få glæde af at skrue mit arbejdsliv sammen på en ny måde de kommende år," siger Merete Eldrup i pressemeddelelsen.

Hun meddelte TV 2's bestyrelse sin beslutning tidligere i dag.

TV 2's formand, Jimmy Maymann, siger:

"Det glæder mig, at hun bliver på posten, indtil vi har fundet den rette afløser, hvilket illustrerer hendes professionalisme og veneration for TV 2. Jobbet som direktør for TV 2 er en central position i det danske samfund, og vi går nu i gang med en grundig rekrutteringsproces, mens driften af virksomheden fortsætter uændret, indtil den er bragt til ende."

Merete Eldrup afløste Per Mikael Jensen – i dag administrerende direktør for Altinget og Mandag Morgen – som chef for TV 2. Og hun har tilsyneladende været vellidt blandt medarbejderne. Den mangeårige tillidsmand Lennart Sten siger til Ekstra Bladet:

"Vi græder. Hun har været og er vellidt i hele organisationen, så der er ingen tvivl om, at vi lige skal sunde os. Vi har vidst det et kvarter før, at det blev meldt offentligt ud."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Merete Eldrup

Formand, Egmont Fonden og Egmont International, Københavns Universitet og Nykredit, fhv. adm. direktør, TV 2, 2007-19
cand.polit. (Københavns Uni. 1988)

Jimmy Maymann

Adm. direktør, Superbet, Rumænien, fhv. formand for TV 2
cand.merc. (økonomi og international markedsføring, SDU. 1994), EMBA (London Business School. 2005)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024