Om  
Thomas Prehn
Anders Folmer Buhelt

Ungdommens Røde Kors får ny direktør

Thomas Prehn tiltræder som ny direktør for Ungdommens Røde Kors. Han overtager posten efter Anders Folmer Buhelt, der stopper i organisationen efter syv år.

Benedicte Gjerding Dahlberg

Fra 1. april skal 44-årige Thomas Prehn stå i spidsen for arbejdet i Danmarks største humanitære ungdomsorganisation som ny direktør for Ungdommens Røde Kors.

Det skriver Ungdommens Røde Kors i en pressemeddelelse.

Fremover skal Thomas Prehn i samarbejde med den 24-årige landsformand Troels Boldt Rømer udvikle og lede organisationen, der til dagligt engagerer flere end 20.000 børn og unge i frivilligt arbejde både i Danmark og i udlandet. 

Thomas Prehn har haft flere lederstillinger, blandt andet som direktør for MindLab, der fungerede som en tværoffentlig innovationsenhed under Erhvervsministeriet, og som innovationschef i DR. 

Senest har Thomas Prehn været ansat som transformation lead hos børnerettighedsorganisationen PlanBørnefonden.

Her har han blandt andet været med til at organisere sammenlægningen af de to organisationer Plan Danmark og Børnefonden i Vestafrika. 

Det er altså en erfaren profil, som fremover skal arbejde for udsatte børn og unge i Ungdommens Røde Kors. Et arbejde, som Thomas Prehn går til med glæde og ydmyghed. 

”Jeg er vanvittigt begejstret, men også utrolig ydmyg over for den vigtige opgave, jeg står over for. For mig er Ungdommens Røde Kors kendetegnet ved stort mod og handlekraft samt en ukuelig dedikation til at gøre en positiv forskel for udsatte børn og unge. Jeg glæder mig til, at vi sammen skal udforske nye og flere måder at skabe stærke, værdifulde fællesskaber på," siger Thomas Prehn om sin nye stilling.

Thomas Prehn overtager posten efter Anders Folmer Buhelt, der stopper i organisationen efter syv år som direktør.

Indtil Thomas Prehn overtager stillingen 1. april, vil organisationens administrations- og økonomichef, Christian Kock, fungere som konstitueret direktør. 

Thomas Prehn er uddannet i medievidenskab og retorik fra Københavns Universitet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Prehn

Fhv. direktør, Ungdommens Røde Kors
M.A i medievidenskab og retorik (Københavns Uni. 2002)

Anders Folmer Buhelt

Chef, Akademiet for Social Innovation
cand.jur. (Københavns Uni.)

0:000:00