Om  
Lisbeth Zornig Andersen

Lisbeth Zornig erklæres konkurs

Huset Zornig og dermed selskabets personlige ejer, Lisbeth Zornig Andersen, erklæres konkurs på baggrund af en forfalden gæld. 

Claudia Steenhard

Gældsstyrelsen begærede Huset Zornigs konkurs ved Sø- og Handelsretten på grund af en forfalden gæld på 1,3 millioner kroner efter at have afvist en afdragsordning.

Det oplyser Huset Zornig i en pressemeddelelse.  

Lisbeth Zornig Andersen oplyser ligeledes på sin Facebook-profil, at hendes økonomiske udfordringer begyndte, da Annette Vilhelmsen i 2013 tildelte kampagnen Stemmer på Kanten millionstøtte på forkerte vilkår. Det skabte negativ medieomtale, der påvirkede økonomien.

Siden da igangsatte Huset Zornig en række initiativer, men uden held. I dag har Lisbeth Zornig Andersens gæld indhentet hende. 

"Set i bakspejlet valgte jeg nok forkert, jeg var åbenbart ikke dygtig nok til at opbygge en rådgivningsvirksomhed på socialområdet, og jeg fejlvurderede mulighederne," skriver Lisbeth Zornig Andersen på Facebook og fortsætter:

"I den forbindelse har det næppe hjulpet, at jeg har valgt at være en kontroversiel debattør i offentligheden. Det skaber synlighed, men ikke nødvendigvis tryghed, når man skal vælge rådgiver. Men det har været mine valg, og det er mit ansvar alene, at jeg nu står i denne situation."

Nu vil Huset Zornig afvikles. Idet selskabet ikke er et selskab med begrænset ansvar, men en personlig ejet virksomhed, er Lisbeth Zornig Andersen konkurs med afgørelsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Zornig Andersen

Stifter, leder, Huset Zornig, formand, SIF, Herberget Overførstergården, forfatter
cand.polit. (Københavns Uni. 1994)

0:000:00