Om  
Christine Buhl Andersen
Karsten Ohrt

Ny Carlsbergfondet finder ny formand på Glyptoteket

JOBNYT: Christine Buhl Andersen, nuværende direktør for Ny Carlsberg Glyptotek, bliver ny formand for Ny Carlsbergfondet, der hvert år uddeler flere hundrede millioner kroner til dansk kulturliv. 

Ny Carlsbergfondet har fundet sin nye formand.  

Valget er faldet på Christine Buhl Andersen, der kommer fra en stilling som direktør for Ny Carlsberg Glyptotek, hvor hun har været ansat siden foråret 2017, skriver Ny Carlsbergfondet i en pressemeddelelse. 

Bestyrelsesformand for Carlsbergfondet, professor Flemming Besenbacher, er overbevist om, at hun er den rette formand for fonden. 

"Vi har udpeget Christine, fordi hun har alt det, der skal til for at blive en excellent formand: stærke kompetencer og stor erfaring inden for både den danske og internationale kunstverden, lederevner, integritet og innovationskraft," siger Flemming Besenbacher, der også glæder sig over, at fonden nu har fået en kvinde som formand. 

Overtager fra konstitueret formand
Ny Carlsbergfondet har siden foråret, hvor Karsten Ohrt trak sig på grund af sygdom, været uden fast formand. 

Siden da har bestyrelsesmedlem Morten Kyndrup fungeret som konstitueret formand. Det fortsætter han med, indtil Christine Buhl Andersen tiltræder. 

Det gør hun først, når Glyptoteket har fundet en ny museumsdirektør. 

Før Christine Buhl Andersen kom til Ny Carlsberg Glyptotek, bestred hun stillingen som direktør for KØS - Museum for kunst i det offentlige rum og var i perioden 2011 til 2015 formand for Organisationen af Danske Museer.

Christine Buhl Andersen er uddannet cand.mag. i dansk og kunsthistorie fra henholdsvis Roskilde Universitet og Københavns Universitet og har en master i museologi og ledelse fra Aarhus Universitet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christine Buhl Andersen

Forperson, Ny Carlsbergfondet, bestyrelsesmedlem, Fondenes Videnscenter
cand.mag. i dansk og kunsthistorie (RUC 1995), master i museologi (Aarhus Uni. 2007), museumslederuddannelse (The Getty Leadership Institute 2014)

Karsten Ohrt

Næstformand for Politiken-Fonden, medlem af Akademirådet, fhv. direktør for Statens Museum for Kunst og formand for Ny Carlsbergfondet (2014-19)
mag.art. i kunsthistorie (Aarhus Uni. 1979)

0:000:00