Om  
Laura Lindahl

Laura Lindahl genopstiller ikke til kommunalvalget næste år

Rådmand i Frederiksberg Kommune og tidligere folketingsmedlem for Liberal Alliance Laura Lindahl genopstiller ikke til kommunalvalget i 2021 af personlige årsager.

Peter Bjørnbak Hansen

Det er hverken i protest mod partilinjen eller utilfredshed med tilværelsen som rådmand i Frederiksberg Kommune, men i stedet personlige årsager, der får Liberal Alliances Laura Lindahl til ikke at genopstille ved kommunalvalget næste år.

Det skriver eks-folketingspolitikeren i et opslag på Facebook.

"I sommers blev min mor alvorligt syg af kræft, og det fik mig til at reflektere over mine prioriteter her i livet. Jeg vil ikke være en af dem, der ligger på dødslejet og fortryder, at jeg ikke brugte mere tid på min familie, fordi jeg arbejdede hele tiden. Og hvis jeg skal genvinde mit mandat på Frederiksberg, skal jeg i gang med at planlægge valgkamp, rekruttere frivillige, fundraise, udvælge mærkesager mv. nu – det rimer ikke på tid med familien," forklarer hun.

Laura Lindahl er rådmand og formand for Børneudvalget i kommunalbestyrelsen i Frederiksberg Kommune, hvor hun blev valgt for første gang i 2013.

Farvel til politik
I 2015 blev hun også valgt til Folketinget for Liberal Alliance, men ved valget sidste år gik hun med ganske få stemmer glip af et genvalg. Siden da er hun er fortsat i det private erhvervsliv og er blevet direktør i virksomhedsforeningen Dansk Facilities Management.

Laura Lindahl understreger i sit facebook-opslag, at hun stadig "bakker 100% op om Alex Vanopslagh", og at hun ikke har i sinde at forlade partiet og droppe medlemskabet, selvom hun nu helt forlader politik.

Alligevel skal man ikke længere tilbage end begyndelsen af december for at finde en følelsesladet kritik af beslutningen om at give sig på et bestemt punkt i forhandlingerne om et nyt familieretssystem, som partiet tog i sin tid i den tidligere VLAK-regering.

Punktet, Liberal Alliance gav sig på, var en genindførelse af den såkaldte separationsfase for skilsmissefamilier. Laura Lindahl mente, at man nu så de store negative konsekvenser ved beslutningen, som hun frygtede, med henvisning til en artikel i Berlingske

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laura Lindahl

Chef for partnerskaber i privatafdelingen, Tryg, medlem, kommunalbestyrelse, medlem af Magistraten (K), Frederiksberg Kommune
cand.merc. i filosofi (CBS 2011), HD Marketing Management (CBS 2014)

0:000:00