Om  
Jørn Pedersen

Kolding skal have ny borgmester

Mandag aften meddelte Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), at han stopper ved udgangen af 2021. 

Cecilie Bech Rønsholt

Borgmester i Kolding, Jørn Pedersen, går af som borgmester 31. december 2021, og Venstre skal derfor finde en ny borgmesterkandidat.

Det skriver TV Syd.

Allerede efter kommunalvalget i 2017 sagde Jørn Pedersen, at nu var det hans sidste periode som borgmester, men han tog det i sig hurtigt efter. Nu er den dog god nok og 2021 bliver det sidste år på borgmesterposten for Jørn Pedersen. 

"Mit fokus er fortsat 100 procent at være borgmester for vores kommune frem til 31. december 2021. Hvad jeg skal derefter må tiden jo vise. Jeg har ærligt ikke nogen bud eller planer lige nu, for det er virkelig ikke mit fokus. Venstre skal have opstillingsmødet i efteråret og derfor skal jeg melde ud," siger Jørn Pedersen.

Han har været borgmester i Kolding siden 2010 og har siden første dag givet udtryk for, at man som borgmester ikke bør sidde for lang tid på posten hverken for byens og ens egen skyld.

Udmeldingen kommer små to uger, efter at tidligere udenrigsminister og SF-formand, Villy Søvndal, meddelte, at han muligvis vil stille op som borgmesterkandidat i Kolding. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Pedersen

Udviklingsdirektør, Vision Estate, bestyrelsesformand, IBA Kolding, bestyrelsesformand, CCTV Nordic A/S, repræsentantskabsmedlem, Alm. Brand, repræsentantskabsmedlem, Middelfarts Sparekasse
handelsuddannelse (Kolding Købmandsskole), diplomuddannelse i ledelse









0:000:00