Om  
Bengt Holst
Lea Wermelin

Miljøministeren udpeger ny formand for Den Danske Naturfond

Bengt Holst, som indtil udgangen af 2020 var videnskabelig direktør i Zoologisk Have i København, er ny formand for Den Danske Naturfond.

Martin Mauricio

Miljøminister Lea Wermelin (S) har udpeget ny formand for bestyrelsen for Den Danske Naturfond. 

Det oplyser Miljøministeriet i en pressemeddelelse

Valget er faldet på Bengt Holst, der er uddannet zoolog og som ved årsskiftet valgte at gå på pension efter at have fungeret som videnskabelig direktør i Zoologisk Have i København siden 1994.

Han afløser den afgående formand Lauritz Holm-Nielsen, som har varetaget posten siden naturfondens blev stiftet i 2015. Fondens bestyrelsesformand og bestyrelsesmedlemmer udpeges af miljøministeren for en periode af fire år.

"Jeg er utrolig glad for, at Bengt Holst har sagt ja til posten. Med ham har fonden fået en erfaren og passioneret formand med en fantastisk evne til at formidle levende og engageret om naturen," udtaler Lea Wermelin og fortsætter:

"Jeg vil samtidig sige tak til den afgående formand Lauritz Holm-Nielsen for et rigtig godt arbejde."

Berømt for at kaste "Marius" for løverne
Bengt Holst blev for alvor et kendt ansigt i 2014, da Københavns Zoologiske Have besluttede at aflive girafungen "Marius", som efterfølgende blev obduceret og fodret til løverne foran børn og voksne, der besøgte haven.

Da internationale medier kastede sig over sagen, måtte Bengt Holst som videnskabelig direktør i adskillige interviews forsvare beslutningen, som han hele vejen igennem fastholdt var helt naturlig. 

Som ny formand får Bengt Holst ansvaret for at lede bestyrelsen, der består af seks øvrige medlemmer.

"Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet i Den Danske Naturfond og bidrage til at styrke den danske natur. Der er nok at tage fat på, for naturen er i krise. Jeg ser frem til samarbejdet med den øvrige bestyrelse om en masse spændende naturprojekter," udtaler han. 

Den Danske Naturfonds nye bestyrelse består nu foruden formand Bengt Holst af følgende medlemmer:

  • Nyudnævnt medlem Henrik Wegener, rektor på Københavns Universitet, indstillet af Rektorkollegiet for Danske Universiteter
  • Genudpeget medlem og nuværende næstformand Bente Overgaard, programdirektør i CBS Executive Fonden, indstillet af Dansk Industri
  • Genudpeget medlem Hanne Stensen Christensen, direktør i Stevns Kommune, indstillet af Kommunernes Landsforening
  • Genudpeget medlem Hanne Leth Andersen, rektor ved Roskilde Universitet, indstillet af Rektorkollegiet for Danske Universiteter
  • Genudpeget medlem Per Holten-Andersen, tidligere rektor for Copenhagen Business School, indstillet af Rektorkollegiet for Danske Universiteter
  • Genudpeget medlem Frank Ladegaard Erichsen, tv-vært, indstillet af fondens bestyrelse

Naturfonden er en uafhængig, privat, non-profit fond. Den blev stiftet i 2015 af staten, Villum Fonden og Aage V. Jensen Naturfond.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bengt Holst

Formand, Den Danske Naturfond og Det Dyreetiske Råd
zoolog

Lea Wermelin

MF (S), fhv. miljøminister
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2011)









0:000:00