Om  
Henrik C. Wegener
Merete Eldrup

KU-rektor bliver siddende til 2025

Københavns Universitets bestyrelse har onsdag den 10. marts genvalgt Henrik C. Wegener til at blive siddende som rektor frem til 2025. 

Claudia Steenhard

Ud fra en vurdering af Københavns Universitets udvikling de seneste år har bestyrelsen besluttet at lade rektor Henrik C. Wegener blive ved roret frem til 2025. 

Det skriver universitetet i en pressemeddelelse. 

Begrundelsen fra bestyrelsen går blandt andet på "at KU fortsætter med at levere betydelige forskningsgennembrud i ledende internationale tidsskrifter og at uddanne kandidater af høj kvalitet, som er bredt efterspurgt i samfundet."

Henrik C. Wegener kommer de næste år til at skulle fokusere på udviklingen af forskningsnære uddannelser og et tidssvarende campus. 

"Vi skal fortsætte med at udvikle forskning og uddannelser. Alle studerende skal møde forskning i deres studier, være tættere på forskerne og have undervisning, der tager højde for, hvad der foregår i praksis på arbejdsmarkedet," siger bestyrelsesformand Merete Eldrup og fortsætter:

"Vi skal også videre med at skabe en tidssvarende campus, der kendetegner et moderne topuniversitet. Det glæder mig at kunne fortsætte det gode og tillidsfulde samarbejde med Henrik."

Henrik C. Wegener tiltrådte 1. marts 2017 som Københavns Universitets rektor nummer 259 og dermed som universitetets øverste daglige leder.

Han blev kandidat i fødevarevidenskab i 1988 og ph.d. i mikrobiologi i 1992 fra Den kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, som i 2007 fusionerede med Københavns Universitet. Han tog desuden en mastergrad i offentlig ledelse (MPA) fra CBS i 2007.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik C. Wegener

Rektor, Københavns Universitet
MPA (CBS 2007), ph.d. i mikrobiologi (Københavns Uni. 1992), cand.techn.al. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 1988)

Merete Eldrup

Formand, Egmont Fonden og Egmont International, Københavns Universitet og Nykredit, fhv. adm. direktør, TV 2, 2007-19
cand.polit. (Københavns Uni. 1988)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024