Om  
Lise Nørgaard

Lise Nørgaard bliver ÆresPublicist

Lise Nørgaard er modtager af hæderen, når den Danske Publicistklub uddeler titlen som ÆresPublicist for første gang.

Kiki Qvistgaard

Den Danske Publicistklub uddeler for 38. gang Publicistpriserne ved en uddeling 15. maj. For første gang tildeler Klubben også en særlig hæder til en ÆresPublicist, og den første modtager er forfatter og journalist Lise Nørgaard.

Det skriver den Danske Publicistklub i en pressemeddelelse.

"Lise Nørgaard har igennem et langt - meget langt - liv lagt kolossal flid, nysgerrighed og fortælleglæde i at informere danskerne om både fortid, nutid og fremtid. Dertil kommer, naturligvis, den enestående præstation det var at skrive dansk tv-histories mest sete og højest elskede serie ‘Matador’. Igennem hele sit liv har Lise Nørgaard levet for at fortælle historier, og det er en stor fornøjelse at tildele Lise Nørgaard titlen som ÆresPublicist," siger formanden for Publicistklubben, Per Mikael Jensen, som begrundelse.

Lise Nørgaard, der fylder 100 år 17. juni, har arbejdet som journalist på en række af Danmarks største dagblade, siden hun startede sin karriere Roskilde Dagblad i 1935. Hun har desuden skrevet et utal af bøger i sit virke som forfatter. 

Mest kendt er Lise Nørgaard uden tvivl for at skrive manuskript til danske succes-serier som Matador og Huset på Christianshavn. 

Lise Nørgaard vil være tilstede ved prisuddelingen i Bremen Teater, når hun tildeles hæderen. Foruden ÆresPublicisten uddeles også Fortællerprisen, Medieprisen, Den lille Publicistpris og Den store Publicistpris.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lise Nørgaard

Journalist, forfatter, fhv. chefredaktør, Hjemmet 1975-77
journalist (Roskilde Dagblad 1935)

0:000:00