Om  
Torben Skovgaard Andersen
Marie Hansen
Torben Jensen

Folketinget får ny vicedirektør

Torben Skovgaard Andersen bliver Folketingets nye vicedirektør. Han skal stå i spidsen for Service- og Administrationsafdelingen og bliver en del af direktionen.

Folketingets nye vicedirektør har været administrationschef i både Erhvervsministeriet og Statsministeriet, nu skal han prøve kræfter med arbejdet i Folketingets direktion.
Folketingets nye vicedirektør har været administrationschef i både Erhvervsministeriet og Statsministeriet, nu skal han prøve kræfter med arbejdet i Folketingets direktion.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Torben Skovgaard Andersen er blevet valgt som Folketingets nye vicedirektør.

Det skriver Folketinget i en pressemeddelelse.

Han kommer fra en stilling som administrationschef i Erhvervsministeriet, hvor han har siddet de seneste syv år. Førhen har han været administrationschef i Statsministeriet og kontorchef i Finansministeriet.

"Folketinget har for mig altid stået som en helt særlig institution. Fra min tid i Statsministeriet fik jeg flere gange et kig ind i arbejdspladsen Folketinget. Derfor er det med både ydmyghed og stor glæde, at jeg nu selv bliver en del af arbejdet i Folketinget. Det glæder jeg mig meget til. Mest af alt ser jeg frem til at møde alle de dygtige medarbejdere i Service- og Administrationsafdelingen, som sørger for, at Folketinget kører velsmurt. Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet," siger Torben Skovgaard Andersen om jobskiftet.

Torben Skovgaard Andersen overtager fra Anne Mette Falbe-Hansen, der fratrådte som vicedirektør i juni. I den nye stilling vil Torben Skovgaard Andersen indgå i direktionen i Folketingets administration sammen med direktør Marie Hansen, og vicedirektør og folketingssekretær Torben Jensen.

Han vil få ansvaret for Service- og Administrationsafdelingen, der favner 226 medarbejdere fordelt på seks enheder og blandt andet varetager IT, drift, vedligeholdelse, service og sikkerhed i Folketinget.

Torben Skovgaard Andersen tiltræder som vicedirektør ved årsskiftet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torben Skovgaard Andersen

Vicedirektør for service- og administration, Folketinget
cand.scient.pol (Aarhus Uni. 1994)

Marie Hansen

Direktør, Folketingets Administration
cand.polit. (Københavns Uni. 1988)

Torben Jensen

Forbrugerombudsmand, fhv. vicedirektør og folketingssekretær, Folketinget
cand.jur. (Københavns Uni. 1995)

0:000:00