Om  
Mimi Jakobsen
Stine Bosse

Mimi Jakobsen donerer 200.000 til Europabevægelsen

Mimi Jakobsen har valgt at nedlægge sin far Erhard Jakobsens fond og i den forbindelse donere 200.000 kroner til Europabevægelsen.

Kiki Qvistgaard

Den tidligere generalsekretær for Red Barnet Mimi Jakobsen nedlægger Erhard Jakobsens fond i anledning af farens 100 års fødselsdag. I den forbindelse donerer fonden 200.000 kroner til Europabevægelsen, som er en hjertesag for Mimi Jakobsen.

Det oplyser Europabevægelsen i en pressemeddelelse. 

Erhard Jakobsen var selv formand for Europabevægelsen i 10 år i 60’erne og 70’erne. Derfor mener Mimi Jakobsen, at det er i hans ånd at donere pengene netop hertil.

"Min far var kendt både som borgmester i Gladsaxe og stifter af Centrum-Demokraterne, men hans livs største engagement var et forenet Europa, som han kæmpede for hele sit liv. Han stod op som "Danmarks europæer nr. 1" i medgang og modgang for denne sag, og intet ville være mere i hans ånd end at støtte Europabevægelsen. Især i en tid, hvor der er beklageligt mangel på politikere, der trods deres støtte til et fælles Europa, er bange for at kæmpe for dette i forhold til befolkningen," siger Mimi Jakobsen om sin beslutning. 

Hos Europabevægelsens formand Stine Bosse bliver donationen mødt med stor glæde:

"Det er en ualmindeligt velkommen gestus, og de fleste i min generation kan huske, hvordan Erhard Jakobsen og mange andre viste vejen til fællesskab. Pengene skal bruges på Europabevægelsens arbejde med at møde danskerne og få sat EU på dagsordenen i frokostpausen, over middagsbordet og til familiefødselsdagen. Det er nødvendigt med debat og oplysning om EU, hvis vi fortsat skal sikre danskernes opbakning til det europæiske fællesskab," udtaler Stine Bosse. 

Overrækkelsen af de 200.000 kroner fandt sted søndag 3. september ved Europa-Huset i København. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mimi Jakobsen

Fhv. minister, MF og partiformand (CD), fhv. generalsekretær, Red Barnet og direktør for Scleroseforeningen
BA.mag. i tysk sprog og fonetik (Københavns Uni. 1979)

Stine Bosse

Spidskandidat til Europa-Parlamentet (M), formand, PlanBørnefonden, bestyrelsesmedlem i Allianz, Assistancebolaget og DNB
cand.jur. (Københavns Uni. 1987)

0:000:00