Om  
John Robert Larsen
Arne Boelt

Dødsfald: Byrådsmedlem John Robert Larsen (75)

John Robert Larsen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Hjørring Kommune, er i en alder af 75 gået bort. Borgmester Arne Boelt (S) skriver mindeord om kommunalpolitikeren, der stod bag ungdomsfodboldturneringen Dana Cup. 

Kiki Qvistgaard

Kort efter sin 75 års fødselsdag er det socialdemokratiske byrådsmedlem John Robert Larsen (75) død af kræft.

Det skriver Nordjyske.

John Robert Larsen sad i byrådet i Hjørring Kommune, men var ikke opstillet ved det kommende kommunalvalg. 

Lokalpolitikeren var i 1982 manden bag den lokale ungdomsfodboldturnering Dana Cup. 

Han efterlader sig to sønner. 

Mindeord skrevet af borgmester Arne Boelt (S):
Han var sportens mand og en stor socialdemokrat.

I 28 år rejste John Robert verden rundt og hentede tusindvis af fodboldhold til Hjørring. Han blev Hjørrings Mr. Dana Cup, og år efter år har unge i uge 30 spillet den turnering, som John Robert skabte i 1982. En turnering, som er blevet en af verdens største af sin slags. 

Dengang Dana Cup stadig var i opstartsfasen, sad John Robert fire år i byrådet i Hjørring. Da turneringen voksede fra 200 hold til over 700 hold, fik han svært ved at nå det hele, og John Robert gjorde ikke noget halvt. Derfor stillede han først op til byrådet igen, da han stoppede som leder af Dana Cup i 2013.

I byrådet var vi aldrig i tvivl om, at John Roberts hjerte bankede for sporten. Det gjaldt både eliten og bredden. Han var glad for at være med i byrådet, for det var ikke ham at sidde stille. Hjørrings nye stadion var en af hans mærkesager, og han var godt tilpas med, at det nye stadion fik den placering, som det nu har.

For et par år siden blev John Robert ramt af kræft, og han kontaktede mig og sagde, at nu havde han fortalt det til sine sønner, nu skulle jeg vide det og derefter partiet. Og sådan var det. John Robert havde den sorg at miste sin hustru i 2007, og sønnerne Jimmy og Tommy stod ham nær.

Efter familien kom partiet, og der er ingen tvivl om, at John Robert var socialdemokrat helt ind i hjertet. Han var medlem af partiet i 48 år og har fortalt, at han blev det, fordi den daværende regering skar i socialhjælpen, og det gik hårdt ud over hans bedstemor, som han voksede op hos i Toftegade i Hjørring.

John Roberts klare mål var utvivlsomt, at han ville gøre denne byrådsperiode færdig. Han var fighter helt ind til benet, og trods sygdommen passede han det politiske arbejde. Andenbehandlingen af budgettet deltog han dog ikke i.

Mødet 11. oktober faldt sammen med, at Fortuna Hjørring skulle møde Fiorentina i Champions League på Hjørring Stadion. Jeg ringede til John Robert og sagde, at det måske ikke var helt efter bogen, men at vi alle vidste, at han gerne ville se den kamp. Den syntes vi, at han skulle tage til, og så skulle vi nok tage os af budgettet.

Det ville han ikke høre tale om. Han skulle passe byrådsmødet. Jeg bad ham overveje det en ekstra gang, og vi lagde røret på. Efter et par minutter ringede han tilbage og sagde: ”Det var pænt af dig. Det tager jeg imod”.

Da byrådsmødet gik i gang, blev tilhørerne orienteret om, hvorfor John Roberts plads var tom. Vi vidste alle, hvor meget fodbolden betød for ham.

Tilbage er nu den tomme plads efter John Robert. Han har sat et stort aftryk, og han vil blive ved med at yde indflydelse. Da han stoppede som chef for Dana Cup, fik han ”John Robert-fonden”, og midler derfra går til ungdomsfodbold i Hjørring.

Jeg vil huske John Robert som en mand med meninger - altid konstruktiv og bevidst om, hvad fællesskab betyder. 

Æret være John Roberts minde!

Arne Boelt (S)

...

Mindeordene er oprindelig bragt på Hjørring Kommunes hjemmeside.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

John Robert Larsen

Byrådsmedlem (S), Hjørring Kommune

Arne Boelt

Formand, Brancheforeningen Cirkulær
Tømrer, Falckredder

0:000:00