3. december: Martin Geertsen

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Martin Geertsen fra Venstre.
Foto: pr-foto

Hvorfor gik du ind i politik?

Det tror jeg oprigtigt talt, at jeg gjorde, fordi min far var med i politik. Min far var byrådsmedlem for Venstre nede på Lolland, og det var ham i sig selv, der vakte min politiske nysgerrighed. Det er ret mange år siden.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

For mig handler det om at gøre Danmark til et mere liberalt sted at bo, det vil sige mere frihed til det enkelte menneske både økonomisk og i al almindelighed. Det er den ideologiske ballast, jeg har med i bagagen.

Fakta
Martin Geertsen er 41 år, uddannet cand.scient.pol. og tidligere borgmester i København. Han blev valgt ind i Folketinget i september, og er i dag idrætsordfører for Venstre.

Hvilken dansk politiker har været en inspiration for dig?

Jeg er jo en del af Uffe-generationen (Ellemann red.), så med fare for at fornærme nogle af de politikere, der stadig er i virke, så vil jeg sige Uffe, der tilbage i 80'erne var den helt store inspirationskilde for hele min generation. Hvis man skal kigge lidt bredere ud, har jeg altid været meget fascineret af Winston Churchill.

Jeg er jo en del af Uffe-generationen, så med fare for at fornærme nogle af de politikere, der stadig er i virke, så vil jeg sige Uffe, der tilbage i 80'erne var den helt store inspirationskilde for hele min generation.

Martin Geertsen
MF, Venstre

Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Jeg er lidt delt imellem Margrehe Vestager (R) og Marianne Jelved (R). Man kan sige meget om dem, og jeg er politisk uenig med dem på mange felter, men jeg synes et eller andet sted, at tingene bliver sagt ligeud. Der er sådan en oprigtighed omkring dem.

Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Jeg er ikke så meget anderledes end de fleste. En god engelsk krimi på TV og lidt motionscenter, når jeg ikke er for træt. Og så rekreerer jeg godt ved at være sammen med mine børn.

Hvad er den bedste bog, du har læst i år?

Jeg har sådan set genlæst Christian Jungersens "Undtagelsen". Den, synes jeg, er en helt fantastisk bog.

Er du stadig politiker om 5 år? Og hvis du en dag ikke er politiker længere, hvad laver du så?

Jeg er stadig politiker om 5 år, og hvis jeg en dag ikke er politiker mere, tror jeg, at jeg falder tilbage til det virke, jeg havde før, nemlig kommunikationsbranchen.

Hvad fortryder du fra 2011?

Hvis der er noget, som generelt set plager mig altid og hele tiden, er det nærvær i forhold til mine børn. Det er såmænd ikke, fordi jeg er specielt ikke-nærværende, men jeg vil bare altid gerne være mere nærværende over for dem. Det, jeg fortryder allermest, er, hvis jeg kommer til at hidse mig op over for dem.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Martin Geertsen

Public affairs-rådgiver på sundhedsområdet, Primetime, fhv. MF og regionsrådsmedlem (V), Region Hovedstaden
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2008)

0:000:00