3F-leder fratræder sin stilling efter MeToo-sag

En kvindelig leder i 3F har de seneste to uger været tvunget orlov efter en anmeldelse om krænkende adfærd mod en medarbejder. Nu har vedkommende indgået en fratrædelsesaftale med 3F's ledelse.  

Den konstituerede 3F-formand Tina Christensen briefer pressen.
Den konstituerede 3F-formand Tina Christensen briefer pressen.Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

3F's ledelse har indgået en gensidig fratrædelsesaftale med den kvindelige leder fra fagforeningens daglige ledelse, der for to uger siden blev hjemsendt efter anklager om krænkende adfærd. 

Det skriver 3F i en pressemeddelelse.

Lederen blev sendt på øjeblikkelig orlov efter modtagelsen af en anmeldelse om krænkende adfærd mod en medarbejder i 2019. Da der er tale om en arbejdsretslig sag, blev lederen hjemsendt, mens sagen blev behandlet. 

Nu er den kvindelige leder og ledelsen blevet enige om en afslutning. 

"Vi besluttede i ledelsen for fjorten dage siden at sende den pågældende på orlov. Siden har vi haft dialog med den pågældende, og begge parter er blevet enige om, at det er bedst, hvis den pågældende fratræder sin stilling," siger 3F's konstituerede formand, Tina Christensen.

Læs også

Tina Christensen understreger, at 3F med fratrædelsesaftalen ikke tager stilling til sagen eller indholdet af anklagerne. Fagforeningen ønsker ikke at udtale sig yderligere om den konkrete fratrædelse.

3F understreger dog, at sagen hverken har direkte eller indirekte sammenhæng med sagen om 3F’s fratrådte formand Per Christensen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Tina Christensen

Næstformand, 3F









0:000:00