450 betjente tjekker ganske få flygtninge ved grænsen

GRÆNSEKONTROL: Trods rekordlavt antal asylansøgere står 450 betjente klar ved den dansk-tyske grænse. Det er det hele værd, mener Inger Støjberg.

Med undtagelse af Københavns Politi sender alle landets politikredse betjente til den dansk-tyske grænse. Her stoppede de i sidste uge mellem 6.000 og 8.000 rejsende.

Blandt de rejsende var meget få afviste flygtninge og migranter.

Ifølge en opgørelse fra Rigspolitiet er der fra 7. september 2015 til 31. august 2016 brugt 638.779 timer på grænseindsatsen.

Det svarer til 450 betjente på fuld tid – eller fem procent af politiets samlede ressourcer i perioden.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) mener, at det er hele prisen værd.

”Udviklingen kan lynhurtigt ændre sig, selv om asyltallene er lave. Grænsekontrollen har haft en stor præventiv effekt og medvirket til at genoprette den offentlige orden. Derfor skal den fortsætte,” siger hun til Politiken.

Inger Støjberg henviser til, at hjemmeværnet aflaster politiet ved grænsen. Hun er dog klar over, at politiet bruger store ressourcer på opgaven.

Både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet giver overfor Politiken udtryk for, at de støtter ministerens linje.

Antallet af asylsøgere er styrtdykket i Nordeuropa i år. I august søgte 284 asyl herhjemme, hvilket er det laveste tal i fem år.

Forrige artikel Det sker i dansk politik: Folketingets åbning, maraton-debat og en fraværende prins Det sker i dansk politik: Folketingets åbning, maraton-debat og en fraværende prins Næste artikel Sass: Vi skal sætte de offentlige ledere fri Sass: Vi skal sætte de offentlige ledere fri