5. låge i Altingets fotojulekalender: Fornemt besøg fra USA

I maj var den amerikanske udenrigsminister Antony Blinken på besøg i København. Se hvilken lille historie, der gemmer sig bag dagens låge i årets foto-julekalender.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Antony Blinken, USA's udenrigsminister. Fotograferet 17. maj 2021.

I maj var der fornemt besøg, da den amerikanske udenrigsminister, Antony Blinken, var i Danmark. Her mødtes han med udenrigsministrene Jeppe Kofod, Pele Broberg (Grønland) og Jenis av Rana (Færøerne).

Besøget fulgtes tæt, og på Altinget var særligt Arktis-redaktør Andreas Krog interesseret i besøget. For fotograferne blev det til en hurtig fotomulighed udenfor Eigtveds Pakhus, hvor corona-venlige albuer blev udvekslet mellem de fire udenrigsministre, inden programmet gik videre med et pressemøde inde i pakhuset.

Altingets foto-julekalender 2021

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået. Vi kommer forbi fornemme besøg fra udlandet, unge politiske talenter, efterårets valg og selvfølgelig et år, som har været præget af corona.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, og der åbnes en ny låge hver dag på Altinget.dk.

Den amerikanske udenrigsministers besøg har styrket både grønlænderne og færingernes udenrigspolitiske selvtillid, kunne man læse i en analyse på Altinget Arktis i forbindelse med det amerikanske besøg. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00