20. låge i Altingets fotojulekalender: Vagten, der gjorde et stort indtryk

Se hvilken lille historie, der gemmer sig bag dagens låge i årets foto-julekalender.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Arthur Cammelbeeck

Som fotograf for Altinget fotograferer jeg ofte ministre, politikere og andre, som er vant til at være i medierne. Men i sommer opsnappede Altingets journalist Rasmus Straka en historie om underbetaling og pressede arbejdsforhold for vagtpersonale på Slotsholmen.

Altingets foto-julekalender 2021

Fotojournalist Arthur Cammelbeeck fortæller med 24 små historier om året, der er gået. Vi kommer forbi fornemme besøg fra udlandet, unge politiske talenter, efterårets valg og selvfølgelig et år, som har været præget af corona.

Hver dag gemmer på et billede og en historie, og der åbnes en ny låge hver dag på Altinget.dk.

I den forbindelse møder jeg Michael Panse, der på det tidspunkt er vagt på Slotsholmsgade 12 i København. Da jeg møder Michael, forventede han, at han ville blive fyret, efter han stod frem med sin historie. Hans plan var at begynde at læse til sosu. I mellemtiden gik det dog anderledes. Vagtselskabet blev skiftet ud og alle medarbejdere blev overtaget. Det kan læses mere om her.

Det er en hård tid for Michael Panse, fortæller han, da jeg efterfølgende taler med ham om, hvad der skete siden. Artiklen skabte en masse bevågenhed på arbejde, blandt kolleger og med mange henvendelser fra pressen. Samtidig startede Michael med at læse til sosu 26 timer om ugen, men fyret blev han ikke.

Han sidder stadig i port 12 på Slotsholmen på fuld tid og læser ved siden af. Fra slutningen af januar næste år går han fuld tid på studiet.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00