6. december: Simon Emil Ammitzbøll

JULEKALENDER: Hver dag frem mod juleaftensdag vil Altinget.dk bringe et interview med en folketingspolitiker. I dag er det Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll.
Placeholder image

Simon Emil Ammitzbøll, 32 år, har været medlem af Folketinget siden 2005. Han er bachelor i socialvidenskab fra RUC og har før sit medlemskab af Liberal Alliance repræsenteret Radikale Venstre og Borgerligt Centrum i Folketinget.

Hvorfor gik du ind i politik?

Jeg gik ind i politik, fordi jeg tror på, at det enkelte menneske skal have muligheder. Derfor er personlig frihed og retssikkerhed nogle af de emner, jeg har beskæftiget mig mest med. Og så gik jeg ind i politik, fordi jeg hader uretfærdigheder. Og dem kan man - nogle gange - bekæmpe.

Hvad er dit vigtigste politiske mål?

At Danmark bliver et land, hvor folk tænker mere over, hvordan de selv kan gøre noget godt, i stedet for man hele tiden tænker over, hvordan man kan tvinge andre til at gøre det, man gerne vil have dem til. Opgøret med Big Mother-samfundet står centralt.


Nævn en dansk politiker, der har været en inspiration for dig?

Marianne Jelved. Hun har respekt for folk, der mener noget andet end hende selv. Og hun fik sgu gennemført en del reformer i 90'erne. Repekt for det.


Hvilken politisk modstander har du størst respekt for?

Der kan være flere. Jeg har faktisk stor respekt for mange af mine kolleger, men jeg vil nævne Line Barfod. Hun sætter sig ind i tingene. Og hun kæmper virkelig for noget hun tror på. Vi kan være de bedste allierede, når det handler om retssikkerhed og alligevel have et godt politisk slagsmål, når det kommer til velfærd og skat.


Politikere har en travl hverdag. Hvad gør du for at rekreere?

Jeg læser bøger, ser film eller er sammen med venner - og så er jeg begyndt at dyrke motion. Har løbet tre frivillige løbeture i efteråret. De første frivillige løbeture i hele mit liv.

Er du stadig politiker om 5 år? Og hvis du en dag ikke er politiker længere, hvad laver du så?

Jeg er politiker om 5 år, hvis det er muligt at kæmpe for en liberal humanisme. Men jeg har aldrig villet være politiker for hver en pris. Hvis ikke, så kunne jeg lave min egen virksomhed eller måske blive journalist.

Omtalte personer

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA), radiovært, 24syv
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser