Om  
Jan Nymark Rose Thaysen

Aalborg-rådmand forlader byrådet efter konkurs

Rådmand Tina French Nielsen (V) træder ud af Aalborg Byråd på grund af økonomiske forhold. Ny rådmand er fundet. 

Natasha Jahanshahi

Rådmand for Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune, Tina French Nielsen, har valgt at trække sig fra byrådet før tid. 

Det oplyser hun i et opslag på Facebook

"Jeg elsker og respekterer mit parti Venstre, og jeg vil ikke stille partiet i en situation, hvor mit mandat skal diskuteres med baggrund i mine private forhold," skriver Tina French Nielsen i opslaget. 

Årsagen til, at Tina French Nielsen forlader sine poster i byrådet før tid er, at hun er medejer af en familieejendom, der er under konkursbegæring.

I den forbindelse har hun stillet "nogle meget store personlige kautioner", forklarer hun i sit opslag. De kautioner ønskes udbetalt af bank og kreditforening, og det har i den forbindelse været nødvendigt for Tina French Nielsen, at indgive begæring om personlig gældssanering til skifteretten. Denne situation ser hun ikke forenelig med at være rådmand. 

"At være i en situation, hvor man anmoder retssystemet om gældssanering, er kompliceret, når det foregår i samspil med at bestride et højt politisk embede: Når du har et stort ansvar, får du stor opmærksomhed i offentligheden - det er helt naturligt," skriver hun. 

Det bliver bogmesterkandidat for Venstre Jan Nymark Thaysen (V), der overtager Tina French Nielsens post som rådmand for Skoleforvaltningen.

Tina French Nielsen træder ud af byrådet fra 1. februar.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jan Nymark Rose Thaysen

Rådmand (V), By og Land, Aalborg Kommune

0:000:00