Aftale om overenskomst for finansansatte landet: Her er hovedpunkterne

DOKUMENTATION: 43.000 finansansatte har fået en ny overenskomst. Se hovedpunkterne i aftalen her.

Mandag morgen indgik Finansforbundet og Finanssektoren en overenskomstaftale for 43.000 ansatte i finanssektoren. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Hovedpunkterne i aftalen er:

  • Aftalen er treårig og løber dermed frem til marts 2023.
  • De aftalte lønstigninger er 6 procent i overenskomstperioden.
  • Aftalen indeholder en række konkrete, fælles initiativer til at forbedre trivslen i overenskomstperioden, blandt andet via et fælles trivselsudvalg, trivselsvejledere og et sæt anbefalinger for god trivsel.
  • Finanskompetencepuljen fastholdes til finansiering af kurser og videreuddannelse.
  • Tandforsikring gøres permanent i overenskomsten på linje med den arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikring.

"Mærkbar lønstigning"
Formand for Finansforbundet Kent Petersen siger om aftalen:

”Vi er nået frem til en aftale, der giver vores medlemmer noget nu og her, men også peger fremad. Vi får en mærkbar lønstigning og en række konkrete initiativer til at tage fat om den trivselsudfordring, der fylder meget hos vores medlemmer. Samtidig fastholder vi en stærk fælles indsats på kompetenceområdet og starter en nødvendig, men også fornuftig fremtidssikring af løn- og arbejdstidssystemet."

Administrerende direktør i Finanssektorens Arbejdsgiverforening Mariane Dissing siger:

”Vi har indgået en overenskomstaftale, der rækker langt ind på fremtidens arbejdsmarked, og som har et stærkt fokus på fleksibilitet for medarbejdere og virksomheder. Det er samtidig en aftale, der er økonomisk ansvarlig, både over for den enkelte virksomhed, over for finanssektoren og over for samfundsøkonomien. Jeg synes afgjort, at det er en fremsynet og attraktiv overenskomst for både medarbejdere og virksomheder.”

Stemmer et flertal af Finansforbundets stemmeberettigede medlemmer ja til aftalen, træder den nye overenskomst i kraft 1. april i år.

Aftalen for finansområdet er en del af de private overenskomstforhandlinger (OK20), som omfatter over 600.000 privatansatte danskere.

Her indgik CO-Industri og Dansk Industri som de første forlig om overenskomstfornyelse for 230.000 ansatte i industrien. Det såkaldte spydspidsforlig baner vej for overenskomstaftalerne på de øvrige områder.

Finansområdet udgør dog sin egen kategori i de private overenskomstforhandlinger, fordi parterne ikke er medlem af FH eller DA.

Forrige artikel Dagens overblik: Ordførere kræver klart svar fra ministre efter nye afsløringer om 24syv-forløbet Dagens overblik: Ordførere kræver klart svar fra ministre efter nye afsløringer om 24syv-forløbet Næste artikel Snit af målinger: Socialdemokratiet trodser Snit af målinger: Socialdemokratiet trodser "naturlov"
Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

Mundbind bliver nu et krav i seks kommuner

PRESSEMØDE: Fem kommuner følger i Aarhus’ fodspor og får et krav om mundbind i al offentlig transport. Det oplyser regeringen efter et pressemøde, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har orienteret om en stigning i antallet af coronasmittede, der giver ”grund til bekymring”.