Aftale: Sådan vil et bredt flertal bruge pengene fra social fond

UDSATTE: Et bredt flertal af partierne bag Den Sociale Investeringsfond er blevet enige om, hvad fonden skal bruge sine penge på i 2020.

Trivsel, udsatte børn og unge, arbejdsmiljø og forebyggelse af livsstilssygdomme.

Det er i hovedtræk de områder, Den Sociale Investeringsfond skal arbejde med at udvikle og investere i i år. Det er partierne bag oprettelsen af fonden netop blevet enige om, melder social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse mandag morgen.

De valgte temaer er i hovedtræk en forlængelse af de investeringsområder, der blev fastlagt for fondens arbejde i 2019. Også her var anbragte børn, livsstilssygdomme og arbejdsmiljø på dagsordenen. Det nye er i år, at indsatsen for anbragte unge udvides til også at omfatte hjemløse unge.

Minister: Det betaler sig
Fondens fokus på trivsel og anbragte unge ligger ifølge social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) godt i tråd med den vej, som regeringen allerede har lagt for socialpolitikken.

"Vi skal investere i mennesker, ikke mindst når det gælder udsatte børn og unge. Det betaler sig, for hvis vi løfter udsatte mennesker, er det godt for den enkelte, og det frigør samtidig kræfter til bedre velfærd. Vi ved for eksempel, at mange unge mistrives, hvilket kan gå ud over både skolegang, uddannelse og job. Her skal vi sætte tidligt ind, så udfordringer i opvæksten og ungdommen ikke følger med langt ind i voksenlivet," siger hun i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand for Den Sociale Investeringsfond, Karen Hækkerup (S), er særligt glad for den del af aftalen, der giver fonden mere fleksible rammer.

Læs mere om dét i den fulde artikel på Altinget Social.

 

Forrige artikel Nye overenskomster baner vej for firedages arbejdsuge for seniorer Nye overenskomster baner vej for firedages arbejdsuge for seniorer Næste artikel Forlig på transportområdet: Tissepausen var en knast Forlig på transportområdet: Tissepausen var en knast