Aftale: Sådan vil et bredt flertal bruge pengene fra social fond

UDSATTE: Et bredt flertal af partierne bag Den Sociale Investeringsfond er blevet enige om, hvad fonden skal bruge sine penge på i 2020.

Partierne bag Den Sociale Investeringsfond er nu klar med temaerne for de investeringer, som fonden skal se på i 2020. Blandt andet skal fonden fortsat have fokus på virkningsfulde indsatser for anbragte, og det ligger ifølge socialministeren i tråd med S-regeringens retning for socialpolitikken.
Partierne bag Den Sociale Investeringsfond er nu klar med temaerne for de investeringer, som fonden skal se på i 2020. Blandt andet skal fonden fortsat have fokus på virkningsfulde indsatser for anbragte, og det ligger ifølge socialministeren i tråd med S-regeringens retning for socialpolitikken.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Simon Lessel

Trivsel, udsatte børn og unge, arbejdsmiljø og forebyggelse af livsstilssygdomme.

Det er i hovedtræk de områder, Den Sociale Investeringsfond skal arbejde med at udvikle og investere i i år. Det er partierne bag oprettelsen af fonden netop blevet enige om, melder social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) i en pressemeddelelse mandag morgen.

De valgte temaer er i hovedtræk en forlængelse af de investeringsområder, der blev fastlagt for fondens arbejde i 2019. Også her var anbragte børn, livsstilssygdomme og arbejdsmiljø på dagsordenen. Det nye er i år, at indsatsen for anbragte unge udvides til også at omfatte hjemløse unge.

Minister: Det betaler sig
Fondens fokus på trivsel og anbragte unge ligger ifølge social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) godt i tråd med den vej, som regeringen allerede har lagt for socialpolitikken.

"Vi skal investere i mennesker, ikke mindst når det gælder udsatte børn og unge. Det betaler sig, for hvis vi løfter udsatte mennesker, er det godt for den enkelte, og det frigør samtidig kræfter til bedre velfærd. Vi ved for eksempel, at mange unge mistrives, hvilket kan gå ud over både skolegang, uddannelse og job. Her skal vi sætte tidligt ind, så udfordringer i opvæksten og ungdommen ikke følger med langt ind i voksenlivet," siger hun i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand for Den Sociale Investeringsfond, Karen Hækkerup (S), er særligt glad for den del af aftalen, der giver fonden mere fleksible rammer.

Læs mere om dét i den fulde artikel på Altinget Social.

 

Dokumentation

Om Den Sociale Investeringfond
Den Sociale Investeringsfond blev til som en del af aftalen om satspuljen for 2018, der blev indgået af regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale og SF og vedtaget i december sidste år. 

Fonden er opdelt i to dele:

En investeringsfond, som skal investere i konkrete sociale investeringsprogrammer.
En udviklingsfond, der skal arbejde med at udvikle og modne sociale investeringsprogrammer.

Den Sociale Investeringsfond har en samlet startkapital på 78 millioner kroner, herunder 28 millioner kroner i udviklingsfonden og 50 millioner kroner i investeringsfonden.

Det er aftalepartierne bag fonden (S, V, DF, R, SF, K, ALT og LA), som årligt beslutter, hvilke temaer fonden skal arbejde med.

I 2019 var temaerne anbragte børn og unge og derudover at udvikle investeringsprogrammer inden for områderne arbejdsmiljø, borgere i risiko for livstilssygdomme og børn af misbrugere. Det kan du læse mere om her.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Astrid Krag

MF (S), fhv. social- og ældreminister
student (Tørring Amtsgymnasium. 2001)

Karen Hækkerup

Formand, Den Sociale Investeringsfond og Nordic Safe Cities, fhv. minister og MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024