Alle overenskomster i mål før deadline: Nu skal offentligt ansatte stemme om resultatet

Alle organisationsforhandlinger for offentligt ansatte er nu afsluttet. Nu er det medlemmernes tur til at bedømme resultatet. Et enkelt forbund er så skuffede, at de anbefaler medlemmerne at stemme nej.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog Friis

Knap tre måneder efter kampstart på de offentlige overenskomstforhandlinger (OK21) er alle faggrupper nået i mål med forhandlingerne.

Ved midnat mandag udløb det såkaldte fire-ugers vindue på statens område, hvor de enkelte fagforbund har skullet forhandle overenskomstfornyelser med udgangspunkt i det centrale forlig, som faldt på plads i februar.

Ifølge CFU - den fælles forhandlingsorganisation for de statsansatte, er alle kommet med over målstregen.

"Det er glædeligt, at alle er kommet igennem deres forhandlinger, og at de forhåbentlig er lykkedes med nogen af de ting, de har prioriteret," siger CFU-formand Rita Bundgaard, der har været chefforhandler for de statsansatte.

Samme melding lyder fra FOA-formand Mona Striib, der som formand for Forhandlingsfællesskabet har været chefforhandler for ansatte i kommuner og regioner.

"Der mangler et par småting med at få et par protokoller frem og tilbage, men jeg tør godt sige, at nu er vi i mål," siger hun.

Forbund anbefaler at stemme nej
At alle forbund har overstået organisationsforhandlingerne er dog ikke ensbetydende med, at der kan sættes endegyldigt punktum ved OK21.

Resultaterne skal nu til urafstemning blandt medlemmerne af de respektive fagforbund, som senest skal være afsluttet den 19. april.

Hverken Mona Striib eller Rita Bundgaard tør afvise, at enkelte fagforbund ender med at stemme nej.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00