Alternativet skifter integrationsordfører

VRAGET: Alternativet har valgt at skifte ud på integrationsordførerposten. Ulla Sandbæk har ikke været nok i medierne, og derfor tager partiets medstifter Josephine Fock nu over.

Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Cecilie Gormsen

Alternativets politiske leder Uffe Elbæk har bedt sin hidtidige integrationsordfører Ulla Sandbæk vige pladsen. Det skriver dr.dk

Grunden er, at Alternativet har fået for lidt omtale på udlændinge- og integrationsområdet i medierne, og derfor bad Uffe Elbæk for et par uger siden Ulla Sandbæk om at forlade posten.

"I første omgang var jeg ked af det, men nu har jeg det fint med det, for det er et stort pres altid at skulle stå til rådighed for pressen. Men det pres er nu løftet fra mine skuldre," siger hun til dr.dk og fortsætter:

"Det er jo mit hjerteblod, men på den anden side er det ikke afgørende for mig, om jeg står i pressen tidligt og silde."

Ulla Sandbæk fortæller, at hun vil det, som er bedst for Alternativet, og at hun fortsat kan arbejde med udlændinge- og integrationsområdet.

Alternativets medstifter Josephine Fock bliver ny integrationsordfører, og hun er i forvejen også finans- og retsordfører. Hun understreger, at der ikke er tale om en fyring af Ulla Sandbæk, ligesom hun peger på, at integrationsområdet hænger godt sammen med hendes øvrige ordførerskaber. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Josephine Fock

Fhv. politisk leder, Alternativet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1993)

Ulla Sandbæk

Fhv. MF (ALT), fhv. MEP (Folkebevægelsen mod EU og JuniBevægelsen), pastor emerita (Birkerød 1974-2004)
cand.theol. (Københavns Uni. 1971)

0:000:00