Alternativet vil halvere moms på småreparationer

TV: Alternativet vil sænke momsen på reparationer efter svensk model for at gøre det mere attraktivt at reparere frem for at købe nyt. Cepos er skeptiske og kalder forslaget en indirekte told. 

Det skal være billigere at få repareret cykler, køleskabe eller tørretumblere. Det foreslår Alternativet.

Konkret ønsker partiet at halvere momsen og hæve skattefradraget på småreparationer, så det bedre kan betale sig at få sine gamle ting repareret i stedet for at købe nyt.

"I dag er det meget nemmere at bestille en ny vaskemaskine i stedet for at få en reparatør ud. Det vil vi gøre op med," lyder det fra René Gade, skatteordfører for Alternativet.

Selvom der er tale om nedsættelse af momsen, bliver forslaget mødt med skepsis fra den liberale tænketank Cepos.

"Hvis man skal sætte momsen ned, skal det gælde generelt, på den her måde bliver der tale om en indirekte told på udenlandsk producerede varer, fordi det i visse tilfælde bedre vil kunne betale sig at få repareret," siger Mads Lundby, cheføkonom i tænketanken Cepos. 

Forslaget lægger sig tæt op ad et lignende forslag fra Sverige, der trådte i kraft 1. januar, og som koster den svenske statskasse 460 millioner svenske kroner.

Alternativet mener selv, at forslaget vil koste Danmark omkring 200 millioner kroner årligt. Penge, som partiet foreslår, kan komme fra højere afgifter på sprøjtemidler. 

Det er dog ikke afgørende for partiet, præcis hvor pengene kommer fra. 

"Det vigtigste er, at vi er åbne om, at det kommer til at koste noget. Det er, fordi vi mener, det er en fornuftig investering i fremtiden," siger René Gade.

Om der er opbakning til forslaget afgøres tirsdag, hvor beslutningsforslaget førstebehandles i Folketinget.

Se hele interviewet med René Gade ovenfor.

Dokumentation

Forslaget som fremsat:

Forslag til folketingsbeslutning

om nedsat momssats og forhøjet skattefradrag for reparationer og vedligehold

Folketinget pålægger regeringen inden den 1. januar 2018 at sænke momssatsen og hæve skattefradraget for ydelser relateret til reparationer og vedligehold.

Det foreslås, at følgende to skattelempelser implemente- res:

–  Momssatsen sænkes fra 25 pct. til 12 pct. på smårepara- tioner. Rensning og strygning på vaskeri antages ikke at indgå herunder. Ligeledes vil ændringer og tilkøb af eks- traudstyr, der foretages på køb af nye varer, ikke være omfattet af den lavere momssats. Småreparationer af føl- gende varer foreslås at skulle omfattes:

–  Cykler.
–  Lædervarer (inklusive kunstlæder).
–  Tekstiler (uanset materiale).
–  Skattefradrag for reparation og vedligehold af hårde hvi- devarer, hvis reparationen udføres i eget hjem. Fradraget vedrører udgifter til arbejdsløn. Der gives et skattefra- drag svarende til 50 pct. af arbejdsomkostningerne. Skattefradraget gives op til et beløb på 12.000 kr. pr. person. Følgende hårde hvidevarer er omfattet:

–  Komfurer, ovne og mikrobølgeovne.
–  Køleskabe, frysere og opvaskemaskiner.
–  Vaskemaskiner, tørretumblere og tørreskabe.
–  Emhætter.

Ved at give skatterabatter relateret til reparationer og ved- ligehold ønsker Alternativet at forlænge levetiden for en række produkttyper, som i dag typisk kasseres, når blot en lille del af produktet eller funktionaliteten er defekt.

De nuværende forbrugsmønstre er låst fast i den måde, vi producerer på. Det er i mange tilfælde billigere at købe nyt end at reparere. Virksomheder har, siden forbrugssamfundet opstod i 1960’erne, i højere og højere grad indrettet produkt- udvikling og produktion på, at et produkt kun produceres til forbrug inden for den nu 2-årige garantiperiode, hvorefter det ikke kan repareres, opgraderes eller tilpasses, men blot kasseres.

Et mere bæredygtigt forbrug kan ikke skabes ved udeluk- kende at regulere produktionen. Det er helt centralt, at vi stiller krav til energiforbrug og miljøbevidsthed i produktio- nen, men dette skal samtænkes med vores forbrugsmønstre. Det er blevet en inkorporeret del af vores forbrugskultur at tænke i nye produkter i stedet for at reparere allerede eksi- sterende produkter, som potentielt har en langt længere leve- tid end 2 år.

Ved at indføre lavere moms på reparationer og vedligehol- delse af varer giver vi både et økonomisk incitament og sen- der et klart signal om, at vi vil et mere bæredygtigt og cirku- lært samfund. Det vil hjælpe med at gøre op med vanetænk- ningen.

Tiltagene vil bidrage til udviklingen af nye forretningsmo- deller, hvor fokus flyttes fra brug og smid væk-kulturen til design, produktion og forbrug med henblik på at rykke tæt- tere på ikke bare en cirkulær økonomi, men et cirkulært samfund, hvor normalen bliver brug og behold. Med fradrag for reparationer bliver det billigere at bevare og levetidsfor- længe, hvorved efterspørgslen efter nyt må forventes at fal- de. Det vil skærpe opmærksomheden på at købe kvalitetsva-
rer, der holder længere. Et andet positivt aspekt er, at tiltage- ne vil øge den indenlandske efterspørgsel på reparationer, hvilket vil give ekstra arbejde til dygtige danske faglærte.

I Sverige har man som et delelement af Finansloven for 2017 indført sådanne skatterabatter med virkning fra januar 2017. Der er tale om en udvidelse af det svenske »RUT-av- draget«, som i forvejen indebærer skattefradrag for børne- pasning, rengøring, havearbejde m.v., jf. »Lista över rutar- bejden« på www.skatteverket.se. Fradraget opnås kun for arbejde foretaget i eget hjem. I Sverige kan det såkaldte RUT-avdraget maksimalt give en skatterabat på 25.000 svenske kr. (ca. 19.500 kr.) pr. skattepligtig borger, der ikke er fyldt 65 år ved skatteårets start, mens personer, som er fyldt 65 år, maksimalt kan opnå en skattereduktion på 50.000 svenske kr. (ca. 39.000 kr.).

Danmark kan med fordel indføre samme model, som er blevet implementeret i Sverige. I Sverige ventes momsned- sættelsen og fradraget tilsammen at give et mindreprovenu i 2017 svarende til ca. 460 mio. svenske kr. Da Sverige med et indbyggertal på 9,75 mio. indbyggere er knap dobbelt så befolkningsrigt som Danmark, forventes forslaget at medfø- re et varigt mindreprovenu på ca. 200 mio. kr. årligt i Dan- mark (beregningerne tager udgangspunkt i, at Danmark har 5,7 mio. indbyggere og Sverige har 9,75 mio. indbyggere samt en valutakurs på 0,80) fordelt således:

– Momssænkningen ventes at give et mindreprovenu på ca. 125 mio. kr. i 2017 og et varigt mindreprovenu på år- ligt ca. 110 mio. danske kr.

– Skattefradraget ventes at give et mindreprovenu på ca. 90 mio. kr. årligt fra 2017 og frem.

Dertil vil komme en mindre engangsomkostning til intern og ekstern information om skatteændringerne og en årlig omkostning til administration af lovgivningen.

Hvis Danmark skal have et mere bæredygtigt og cirkulært samfund, er skattefradrag på reparationer kun en lille del af løsningen. De direkte fordele ved en 12 procentpoint lavere reparationspris er begrænsede, men fradraget vil sende et klart signal om, at vi samfundsmæssigt ønsker en omstilling til et samfund, hvor reparation og opgradering er naturlige løsninger på en voldsomt forceret teknologiudvikling. Sam- tidig med at det gøres mere attraktivt at reparere varige for- brugsgoder, som er gået i stykker, skal incitamentet for pro- ducenterne til at producere mere holdbare og genanvendeli- ge varer øges.

Europa-Kommissionen vedtog med ecodesigndirektivet i 2015 en række tiltag, der alle sigter på at styrke indsatsen for et mere cirkulært samfund for energirelaterede produk- ter, jf. forslag til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af direktiv 2008/98/EF om affald COM/2015/0595 final – 2015/0275 (COD). Alle medlemslande opfordres til at skabe bedre rammer for affaldsminimering, genbrug og genanvendelse for herved at opnå et lavere energiforbrug og mindre affaldsmængder. I 2016-17 udvikles strategien for cirkulær økonomi, som vil brede disse principper langt bre-

Bemærkninger til forslaget
3
dere ud, baseret på de allerede vedtagne EU-ressourcestrate- gier.

Det kan være en bekymring, at en differentieret momssats giver incitament til skatteunddragelse, idet sælger kan mani- pulere henholdsvis salgspris og reparationspris for at opnå den størst mulige momsbesparelse. Hele det danske moms- system er dog langt hen ad vejen baseret på tillid til, at bor- gerne og virksomhederne betaler den moms, de skal. Dertil kommer, at momsfradraget på småreparationer ikke vedrø- rer køb af nye varer. Forslagsstillerne vurderer således ikke skatteunddragelse som værende en praktisk udfordring.
Forslagsstillerne er åbne over for at finde finansieringen med de partier, som støtter op om beslutningsforslaget. Af finansieringsmuligheder kunne f.eks. peges på højere afgift på giftige pesticider, der kan være skadelige for naturen, biodiversiteten og folkesundheden. Initiativet kan også fi- nansieres af en kemikalieafgift, som beskatter varer med ke- mikalier, som er svære at genanvende, eller ved det finans- politiske råderum. Forslagsstillerne er åbne over for andre finansieringsmuligheder.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Gade

Sekretariatschef, Danske Skoleelever, medlem, Dataetisk Råd
BA.mag. i dansk og medievidenskab (Københavns Uni. 2005)

Mads Lundby Hansen

Fhv. vicedirektør, cheføkonom, Cepos
cand.polit. (Københavns Uni. 1996)

0:000:00