Alternativets nye leder skal vælges på ekstraordinært landsmøde

VALG: Inden for de næste seks uger skal Alternativet vælge en ny politisk leder, efter Josephine Fock pludselig har trukket sig.

"Josephine Focks afgang kom som en bombe under weekendens seminar," siger Bente Holm Villadsen, der er forperson for partiets hovedbestyrelse. 
"Josephine Focks afgang kom som en bombe under weekendens seminar," siger Bente Holm Villadsen, der er forperson for partiets hovedbestyrelse. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nicole Sander Bertelsen

Alternativets nye politiske leder skal vælges på et ekstraordinært landsmøde, og det skal ske inden for de næste seks uger. Det oplyser partiets hovedbestyrelse.

Det er nødvendigt, fordi den seneste politiske leder Josephine Fock i weekenden meddelte, at hun trækker sig med øjeblikkelig virkning efter blot ti måneder på posten. Hun slog partiets tidligere politiske ordfører Rasmus Nordquist ved et kampvalg og tiltrådte den 1. februar i år.

Præcist hvornår, at det ekstraordinære landsmøde skal finde sted, er endnu ikke fastlagt.

”Det hele er stadig meget nyt, og derfor er processen med at finde en dato for mødet også først lige begyndt, og jeg ved ikke så meget mere end det,” siger forperson i Alternativets hovedbestyrelse Bente Holm Villadsen.

Hun oplyser, at det ligger helt fast, at det er på et ekstraordinært landsmøde, den nye leder skal vælges.

Josephine Focks meddelelse, om at hun trækker sig, kom ifølge hovedbestyrelsesmedlemmet som ”en bombe” på partiets seminar i weekenden.

Ifølge partiets vedtægter har hovedbestyrelsen nu en uge til at indkalde til landsmøde og derefter seks uger til at afholde mødet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Josephine Fock

Fhv. politisk leder, Alternativet
cand.jur. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00