Alternativets nye politiske ordfører: Vi glemmer Kierkegaard

PORTRÆT: Carolina Magdalene Maier er Alternativets nye politiske ordfører. Hun skal nu forene et job, der kræver hurtige svar, med sin egen grundighed.

Carolina Magdalene Maier er født i Vojens i Sønderjylland. I dag bor hun på Christianshavn og har sin arbejdsgang på Slotsholmen.

Vejen til Christiansborg var dog ikke lige. Hun blev færdiguddannet som sociolog ved Københavns Universitet i 2003, og hun gik først ind i politik, efter Alternativet blev stiftet.

Nu er hun Alternativets nye politiske ordfører, og selvom hun er grundig og fattet, er hun også klar over den udfordring, der venter.

"En politisk ordfører kan risikere at blive kaldt ind til noget fra den ene dag til den anden, som jeg skal udtale mig om. Der kan jeg ikke nå at sætte mig så meget ind i det, som jeg egentlig gerne vil,” fortæller Carolina Magdalene Maier til Altinget.

Og evnen til at dykke ned i et emne og skabe sig et billede af en sag er noget, hendes forgænger kan se i den nye politiske ordfører.

”Grundig og god til at belyse ting fra forskellige vinkler. Det er virkelig nogle styrker, hun har. Det er noget af det, jeg glæder mig til at se blive foldet ud som politisk ordfører,” siger Rasmus Nordqvist, der selv har haft titlen som politisk ordfører, siden Alternativet blev valgt ind i 2015.

Han er heller ikke i tvivl om, at det kan være udfordrende at sætte sig 100 procent ind i alt, man bliver spurgt om.

”Det er det, der så bliver spændende. Det med at skulle manøvrere i mange hurtige dagsordner, når man har den grundighed, hun har.”

En politisk ild
Carolina Magdalene Maier har haft en række forskellige stillinger, inden hun blev medlem af Folketinget.

Blandt andet var hun forskningsmedarbejder for Center for Forskning i Eksistens og Samfund. Derefter tilbragte hun et år hos en NGO i Guatemala.

Generelt har mennesker, og hvordan de interagerer med hinanden, fyldt meget i hendes arbejdsliv. Og det gør det stadig.

Selvom Carolina Magdalene Maier har siddet to år i Folketinget, har det ikke tæret på hendes engagement i den politiske debat. Hun er klar over, at Alternativet kan betragtes som et flamboyant parti udefra, men det overordnede politiske projekt er stadig noget, hun brænder for.

Også etik ligger hende på sinde – både personligt, men også i den politiske debat.

”Nogle af de værdier, som ligger mig meget på sinde, er hele etikken i forhold til, hvordan vi omgår hinanden som mennesker. Men også hvordan vi som politikere lovgiver i vores samfund. Der synes jeg nogle gange, vi glemmer de gamle etikere Løgstrup og Kierkegaard," siger Carolina Magdalene Maier.

Værdier med i politik
Ifølge Rasmus Nordqvist er det en kompetent politiker med styr på substansen, der nu skal overtage hans rolle.

”Hun er en enormt dygtig og vidende politiker. Hun sidder på nogle meget store områder politisk, så hun har også en bred viden," siger han.

På trods af sin opvækst med en katolsk far og protestantisk mor fylder kristendommen ikke mere end andre verdensreligioner for Carolina. Ifølge hende kan de rigtige værdier findes flere steder.

”Jeg kunne ligeså godt være vokset op med en muslimsk far. Jeg tror mere, det er de grundlæggende næstekærlighedsbudskaber, der ligger i vores verdensreligioner. Dem synes jeg, vi skal passe på med at give slip på.”

Forrige artikel Her er kvotekongernes mulige lovbrud Her er kvotekongernes mulige lovbrud Næste artikel Statsrevisorerne uddeler skarpeste kritik: Statsrevisorerne uddeler skarpeste kritik: "Uset dårlig forvaltning"