Altinget åbner Civilsamfundets Videnscenter

VÆRKTØJSKASSE: Altinget lancerer i dag en ny sektion, hvor fonde, foreninger og andre organisationer i civilsamfundet kan finde redskaber til at løse hverdagens udfordringer.

Er der koks i kommunikationen og fnidder i fundingen? Og hvordan går det egentlig med samarbejdet mellem de frivillige og de ansatte?

Der er opgaver nok, og de stritter i mange retninger. Men bare rolig; hjælpen er på vej.

I dag lancerer Altinget et online videnscenter fyldt med værktøjer til at løse de mange udfordringer, der fylder i hverdagen i civilsamfundets organisationer.

Civilsamfundets Videnscenter er en ny gratis sektion under Altinget: civilsamfund. Og sektionen vil være en stadigt voksende samling af journalistisk bearbejdede guides og værktøjsartikler, best practise, video-tutorials, lydklip og andre former for handlingsanvisende artikler.

”Vi mener, at civilsamfundets organisationer spiller en stadigt vigtigere rolle for udviklingen af vores samfund. Derfor er det af stor betydning, at de er gearet til at løse deres opgaver. Og det vil vi gerne give en hånd med,” siger Mette Rosendahl, strategi- og udviklingschef på Altinget og ansvarlig for projektet.

Værktøjerne fra Civilsamfundets Videnscenter bliver publiceret i et ugentligt nyhedsbrev, der udkommer hver onsdag til alle modtagere af Altinget: civilsamfund.

Eksisterende viden skal gøres levende
Der findes i forvejen meget akkumuleret viden rundt om i civilsamfundet. Men en stor del er gemt af vejen i støvede skuffer og på websites, der aldrig når projektørernes spotlight. Derfor opfordrer Altinget alle aktører i civilsamfundet til at bidrage til det nye videnscenter og dele gode såvel som dårlige erfaringer til gavn for andre.

En del af materialet i den nye online værktøjskasse vil da også bestå af bearbejdede guides, der forsynes med henvisninger til, hvor den interesserede læser kan finde mere detaljeret information.

Civilsamfundets Videnscenter bliver støttet økonomisk af Tuborgfondet, som har givet et beløb på 550.000 kroner til udvikling og drift af den nye videnssektion frem til efteråret 2018.

”Vidensdeling blandt civilsamfundets mange organisationer og ildsjæle er en prioritet for os i Tuborgfondet. Vi vil gerne bidrage til, at vigtige erfaringer deles på tværs af organisationer og sektorer, fordi vi på den måde kan sikre, at endnu flere mennesker får glæde af civilsamfundets værdifulde indsatser,” siger Tuborgfondets direktør, Anne-Marie Skov.

Civilsamfundets Videnscenter er redaktionelt uafhængigt og en del af Altinget: civilsamfund.

Vil du være sikker på at modtage det ugentlige nyhedsbrev fra Civilsamfundets Videnscenter, kan du skrive dig op her: www.altinget.dk/civilsamfundetsvidenscenter.  

For yderligere oplysninger kontakt:
Mette Rosendahl, strategi- og udviklingschef, Altinget: 2846 3483, mette@altinget.dk

Anni Lyngskær, kommunikationsansvarlig, Tuborgfondet: 2073 8076, al@tuborgfondet.dk

Forrige artikel CBS-top efter kritik: Meget alvorlig og unik sag CBS-top efter kritik: Meget alvorlig og unik sag Næste artikel Elever klarer sig bedre efter efterskoleophold Elever klarer sig bedre efter efterskoleophold