Altinget: embedsværk lancerer departementschefshjørnet

PRÆSENTATION: Altinget: embedsværk har frem mod sommerferien givet fire departementschefer ordet, hvor de eksempelvis kan fremlægge visioner, uddele erfaringer fra ministeriet eller kommentere aktuelle debatter fra den offentlige sektor.

De fire departementschefer er fra venstre: Ulrik Vestergaard Knudsen, Marie Hansen, Michael Dithmer og Jens Strunge Bonde. 
De fire departementschefer er fra venstre: Ulrik Vestergaard Knudsen, Marie Hansen, Michael Dithmer og Jens Strunge Bonde. 
Kristian Tolbøll

Altinget: embedsværk lancerer departementschefshjørnet, som frem mod sommerferien vil byde på fire klummer fra fire forskellige departementschefer, der hver især vil give et indblik i embedsværket set fra departementschefens hjørne.

Klummerne kan tage udgangspunkt i et mere generelt tema, såsom ledelse eller digitale færdigheder, men det kan også være inspireret af en mere konkret, aktuel debat. Eller det kan handle om helt konkrete erfaringer fra skribentens organisation.

Departementscheferne kommer fra henholdsvis Udenrigsministeriet, Kulturministeriet, Erhvervsministeriet og Børne- og Socialministeriet.

Mød de fire skribenter her:

 

Ulrik Vestergaard Knudsen Ulrik Vestergaard Knudsen, departementschef, Udenrigsministeriet

Ulrik Vestergaard Knudsen er siden 2013 departementschef i Udenrigsministeriet. Inden da havde han i 2013 en kort afstikker, hvor han var gruppedirektør for international politik hos Vodafone i London. Ulrik Vestergaard Knudsen startede karrieren som fuldmægtig i Udenrigsministeriet fra 1994 til 1996 og har siden bestredet mange forskellige poster i ministeriet. Han har været udsendt som diplomat i Moskva og Washington og som økonomisk rådgiver i London. Fra 2010 til 2013 var han ambassadør ved departementsrådet i Statsministeriet. Ulrik Vestergaard Knudsen har blandt andet også fra 2006 til 2008 været ambassadør og chef for udenrigsminister Per Stig Møllers sekretariat. Han er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1994.

Læs Ulrik Vestergaard Knudsens indlæg her 

Marie Hansen Marie Hansen, departementschef, Kulturministeriet

Marie Hansen er siden 2014 departementschef i Kulturministeriet. Hun startede karrieren som fuldmægtig i Økonomiministeriet fra 1988 til 1991. Fra 1991 til 2001 var hun ansat i Statsministeriet, først som ministersekretær, efterfølgende kontorchef og senest som kommitteret fra 1997 til 2001. Dernæst var hun fra 2001 til 2003 ansat som afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet. Marie Hansen var i perioden 2003 til 2013 ansat som direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen. Hun er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1988. 

 

 Michael Dithmer Michael Dithmer, departementschef, Erhvervsministeriet

Michael Dithmer er siden november 2016 departementschef i Erhvervsministeriet. Inden var han departementschef i Erhvervs- og Vækstministeriet fra 2011 til 2016. Michael Dithmer er den længst siddende departementschef på Slotsholmen. Han har været departementschef i forskellige ministerier siden 1995. Han var først departementschef i Økonomiministeriet fra 1995 til 2001 og departementschef i Økonomi- og Erhvervsministeriet fra 2001 til 2011. Michael Dithmer er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1984. 

 

Jens Strunge Bonde Jens Strunge Bonde, departementschef, Børne- og Socialministeriet

Jens Strunge Bonde er siden februar 2017 departementschef i Børne- og Socialministeriet. Han startede karrieren som sagsbehandler i universitetsafdelingen i Undervisningsministeriet fra 1995 til 1997. Fra 2015 til 2017 var han direktør i Styrelsen for Undervisning og Kvalitet. Jens Strunge Bonde har blandt andet tidligere været afdelingschef for økonomi- og koncernafdelingen i Undervisningsministeriet fra 2009 til 2015. Han er uddannet cand.oecon. fra Aarhus Universitet i 1994.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Strunge Bonde

Departementschef, Social- og Ældreministeriet
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1994)

Marie Hansen

Direktør, Folketingets Administration
cand.polit. (Københavns Uni. 1988)

Michael Dithmer

Departementschef, Erhvervsministeriet
cand.polit. (Københavns Uni. 1984)