Om  
Veslemøy Hedvig Østrem

Altinget har fundet norsk chefredaktør

Erfaren redaktør skal lede etableringen af ​​Norges nye politiske nichemedie.

"At stå i spidsen for opstarten af ​​et så unikt projekt er både spændende og utrolig meningsfuldt,” siger Veslemøy Østrem, der skal stå i spidsen for den norske version af Altinget.
"At stå i spidsen for opstarten af ​​et så unikt projekt er både spændende og utrolig meningsfuldt,” siger Veslemøy Østrem, der skal stå i spidsen for den norske version af Altinget.Foto: Anne Elisabeth Næss/Altinget.no
Redaktionen

Altinget har nu fundet den redaktør, der skal stå i spidsen for den norske version af det danske nichemedie. Hun hedder Veslemøy Østrem og kommer senest fra rollen som nyhedsredaktør på avisen Vårt Land.

”Jeg er meget glad for den tillid, Altinget viser mig. At stå i spidsen for opstarten af ​​et så unikt projekt er både spændende og utrolig meningsfuldt,” siger Veslemøy Østrem. 

Hun tiltræder i juni og skal først og fremmest etablere redaktionen, som åbner Altinget i Norge senere på året. Altinget blev åbnet i Danmark i 2000, og har siden 2014 også fandtes i en svensk udgave. 

Blå bog
  • Navn: Veslemøy Østrem.
  • Alder: 51 år.
  • Uddannelse: Journalist fra Norges Journalisthøgskole.
  • Karriere: Erfaring fra Vårt Land, Aftenposten, Sunnmørsposten og flere fagtidskrifter og magasiner. Leder i Medienettverket, der er et forum, som arbejder for bedre lederskab og øget mangfoldighed i mediebranchen.

”Altinget har et klart mediekoncept, som vi ønsker at internationalisere. Politisk neutralitet og journalistik af høj kvalitet er vores dna. Vi er derfor meget glade for, at Veslemøy Østrem har sagt ja til at påtage sig rollen som chefredaktør. Hun har den nødvendige erfaring og indsigt, der skal til for at løse den opgave,” siger Altingets administrerende direktør, Christoph Nørgaard.

Altinget kan udfylde tomrum på norske mediemarked

Veslemøy Østrem har erfaring fra en række norske medier, blandt andet som leder af den politiske afdeling på avisen Aftenposten. Hun har arbejdet med redaktionelle arrangementer, undersøgende journalistik og ledet adskillige digitale udviklingsprojekter.

”Veslemøy har den brede vifte af ekspertiseområder, der er nødvendige for at blive Altingets forreste repræsentant i Norge. Gennem vores dialog har hun også vist, at hun forstår og brænder for Altingets vision om at tilbyde et alternativ til den eksisterende politisk journalistik”, siger Christoph Nørgaard. 

Altinget kan med sin neutrale holdning bidrage til en mere indsigtsfuld og nuanceret politisk samtale.

Veslemøy Østrem
Nyudnævnt chefredaktør, Altinget Norge

Altinget vil udfylde et tomrum på det norske mediemarked, mener Veslemøy Østrem. 

”Der er brug for mere og bedre politisk journalistik. Der er for mange store politikområder, som næsten aldrig er genstand for redaktionel opmærksomhed. Mange redaktioner har også et stærkt ideologisk fundament, der kendetegner journalistikken. Altinget kan med sin neutrale holdning bidrage til en mere indsigtsfuld og nuanceret politisk samtale,” siger hun.

Altinget planlægger at starte op i Norge i anden halvdel af 2022. Mediet får lokaler i det centrale Oslo og vil bestå af en redaktion og en kommerciel afdeling.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Veslemøy Hedvig Østrem

Chefredaktør, Altinget.no
journalist (Norges Journalisthøgskole 1994), BA i journalistisk (Universitetet i Oslo 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024