Altinget har nu forsvarsmedier i hele Skandinavien

Altinget Forsvar går i luften tirsdag og bliver mediehusets sjette norske nichesite. Dermed har Altinget forsvarsmedier i alle tre skandinaviske lande.

Foto: Anne Elisabeth Næss/Altinget Norge
Redaktionen

Tirsdag 2. maj udsendes Altinget Forsvars første norske nyhedsbrev til politiske læsere. Dette bliver Altinget Norges sjette niche.

"Fra starten i oktober 2022 har vi set behovet for et nichefaglig politisk medie om forsvarspolitik. Dette felt er yderst relevant, både fra et norsk og et internationalt perspektiv. Norges, Nato's og EU's væbnede styrker står over for en større omstrukturering, som vil dominere den politiske debat og kræve hårde politiske prioriteringer. Det vil vi gerne være tæt på, siger chefredaktør for Altinget Norge Veslemøy Østrem.

Altinget Forsvar vil følge norsk og international forsvars- og sikkerhedspolitik tæt. Nabolandene Sverige og Finland er på vej ind i Nato, og Arktis' og EU's rolle i forsvars- og sikkerhedspolitikken er blevet mere central.

Hele Skandinavien

Med Altinget Forsvar i Danmark, Altinget Säkerhet i Sverige og det nye norske medie dækker Altinget forsvarspolitik i hele Skandinavien. 

"Med sine dygtige forsvarsjournalister i Norge, Sverige, Danmark og Bruxelles har Altinget en unik mulighed for at bringe et nordisk perspektiv til sine læsere," pointerer Østrem.

Læs også

Altinget er en ren politisk netavis etableret i Danmark i 2000. Avisen er politisk uafhængig og er forpligtet til at skrive faktabaseret og analytisk om igangværende politiske processer.

"Den forsvarspolitiske debat har længe fundet sted i faglige fora. Vi ønsker at løfte det ud til en bredere offentlighed. Forsvarspolitik er demokratipolitik, men det handler også om økonomi, magt, erhvervsliv, teknologi – og storpolitik. Ved at forbinde os med nogle af landets fremmeste stemmer ønsker vi også at være med til at skabe en ny forsvarspolitisk debatarena, siger chefredaktøren. 

Det høje nord

Nicheredaktør for Altinget Forsvar bliver Christina Guldstad. Hun har en international kandidatgrad i journalistik med speciale i krig, konflikt, politik og globalisering. Guldstad var i flere år politisk journalist i Finnmark, hvor hun fokuserede på politik og sikkerhed i det høje nord.

Hun har også været chefredaktør for et professionelt tidsskrift for ingeniører og teknologer, hvor hun dækkede områder som sikkerhedstrusler, digitale forsvarsstrategier og sårbarheder. Guldstad har også været journalist for FinansWatch, Aftenposten og Stavanger Aftenblad.

"Målet er, at Altinget Forsvar skal være en troværdig og pålidelig kilde til relevant nyhedsdækning og analyser af vigtige lokale, nationale og internationale problemstillinger, der berører forsvarssektoren. Derudover vil vi se på, hvordan politiske beslutninger, eller fraværet af samme, påvirker sikkerhedspolitikken, militærmagten og landets evne til at forsvare sig, siger Christina Guldstad.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Veslemøy Hedvig Østrem

Chefredaktør, Altinget.no
journalist (Norges Journalisthøgskole 1994), BA i journalistisk (Universitetet i Oslo 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024