Altinget lancerer daglig podcast

PODCAST: I en ny daglig podcast kommer Altingets fagredaktører i studiet for at folde en aktuel sag ud. Altinget: ajour får premiere mandag. 

Redaktionen

Med en daglig podcast om dansk politik tilbyder Altinget en ny måde at holde sig opdateret om dansk politik.

Podcasten Altinget: ajour vil hver dag lade en af Altingets mange fagredaktører fortælle om en aktuel sag.

”Vi er selvfølgelig inspireret af New York Times’ populære podcast The Daily, og vi tror på, at mange af vores læsere vil være glade for en daglig podcast, hvor de på mindre end et kvarter bliver briefet om substansen i en politisk sag, som er på dagsordenen,” siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

Altinget: ajour får to faste værter på skift, nemlig podcastredaktør Henrik Axel Buchter og magasinredaktør Esben Schjørring. Podcasten optages om eftermiddagen og kan hentes, så snart den er indspillet, men den bliver også sendt ud med Altingets morgen-nyhedsbrev, der rammer over 70.000 e-mailmodtagere hver dag.

Podcasten skal holdes så kort, at man altid kan nå at høre den på vej til eller fra arbejde.

Jakob Nielsen
Chefredaktør

”Podcasten skal holdes så kort, at man altid kan nå at høre den på vej til eller fra arbejde på cyklen, i bilen eller i S-toget,” siger Jakob Nielsen.

Podcasten bliver gratis

Flere andre danske medier som for eksempel P1 Orientering og Zetland har daglige podcast, men Altinget: ajour er den første daglige podcast, der udelukkende handler om politik.

”Vi vil gå til emnerne på samme måde, som vi gør på vores portaler: med fokus på substansen og det politiske indhold og selvfølgelig med den politisk neutrale tilgang, som hele Altinget bygger på,” siger chefredaktør Jakob Nielsen.

Den nye podcast bliver tilgængelig for alle læsere og kræver ikke abonnement. Forretningsmodellen bliver sponsorater. I forvejen har Altinget en podcast om Europa og en podcast om sundhedspolitik. Den europæiske podcast 'Parlamentet' er i første sæson blevet sponsoreret af Europa-Parlamentet, som selvsagt ikke har haft indflydelse på programmets indhold. 

”Med tiden kommer vi til at producere endnu flere niche-orienterede podcast. Vi tror på, at det vil være interessant for annoncører eller sponsorer at kunne ramme vores brede publikum og vores meget specialiserede nichekunder på samme tid. Samtidig sender man et signal om, at man er med til at understøtte troværdige og seriøse nyheder, som er afgørende for en sund, offentlig debat,” siger Jakob Nielsen.

Den første udgave af Altinget: ajour bliver optaget mandag og vil være tilgængelig ud på eftermiddagen.

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

0:000:00