Altinget lancerer ny sæson af Europa-podcast

OM OS: 3F og Altinget indgår samarbejde om et sponsorat af Altingets europæiske podcast, 'Parlamentet'.

Når Altingets podcast om Europa fredag åbner en ny sæson, bliver det med et sponsorat fra 3F. I første sæson var podcasten sponsoreret af Europa-Parlamentet. 

"Vi er glade for, at 3F har besluttet at blive sponsor for vores europæiske podcast og dermed bidrage til vores ambition om at levere upartisk, seriøs journalistik om, hvad der sker i EU og Europa. Det politiske opbrud i både USA og Europa betyder, at debatten om EU's rolle er vigtigere end nogensinde", siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen. 

Sponsorer af Altingets podcast har ingen indflydelse på det redaktionelle indhold. For 3F er sponsoratet en mulighed for at bidrage til oplysning om nogle af de sager i EU, der har betydning for danskernes hverdag.

"Danskerne mangler god, saglig og vedrørende journalistik om EU. Det er et stort demokratisk problem, fordi politikken i EU netop er afgørende for danskernes hverdag og arbejdsliv. 500.000 arbejdspladser i Danmark er direkte afhængige af EU's indre marked og mange af de beslutninger, der træffes i Bruxelles, har mindst lige så stor betydning for danskerne som dem, der træffes på Christiansborg,” siger Tina Christensen, næstformand i 3F, og tilføjer:

“Det er derfor, at 3F nu vælger at støtte en af Danmarks allerbedste EU-journalisters arbejde med nuanceret og forståelig journalistik om EU.”

Ud over at blive nævnt i selve podcasten får 3F også deres navn nævnt i opslag på sociale medier om podcasten. Desuden indgår det i aftalen, at Altinget arrangerer et debatmøde sammen med 3F.

Podcasten 'Parlamentet' leverede i sin første sæson 33 afsnit med et ugentligt EU-overblik samt interviews med blandt andre Lars Løkke Rasmussen, Nigel Farage, Kristian Thulesen Dahl og Margrethe Vestager.

Det er Altingets europapolitiske analytiker, Thomas Lauritzen, der er vært på programmet, og han leverer i samarbejde med EU-redaktør, Rikke Albrechtsen, det ugentlige overblik.

I næste sæson af podcasten vil der være fokus på både Brexit-forhandlingerne og europaparlamentsvalget, som afholdes i maj 2019.

Forrige artikel Ny måling: Radikale mister pusten før landsmøde Ny måling: Radikale mister pusten før landsmøde Næste artikel Dagens overblik: Kommuner vil sagsøge staten - Dagens overblik: Kommuner vil sagsøge staten - "Vi er blevet snydt"