Altinget lancerer nyt medie om Hovedstaden

OM OS: Nyt nichemedie om København og hovedstaden skal kaste nyt lys på de politiske beslutninger i Danmarks største kommune.

Altinget Hovedstaden går i luften 7. oktober.
Altinget Hovedstaden går i luften 7. oktober.Foto: Anne Bæk/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Altinget går nu ind på markedet for lokaljournalistik med lanceringen af Altinget Hovedstaden. Mediet vil dække politik i hovedstaden med udgangspunkt i Københavns Rådhus.

”Mere end hver femte dansker bor i hovedstadsområdet, og Københavns Kommune er Danmarks største arbejdsplads. Derfor er det på høje tid, at København og hovedstaden får et privat medie dedikeret til at følge de politiske processer tæt og seriøst,” siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

Altinget Hovedstaden giver læserne levende debat, overblik gennem kalender- og navnestof og nem adgang til centrale dokumenter fra både rådhuset og Folketinget og selvfølgelig grundig og saglig politisk journalistik.

”Målet er at blive det naturlige samlingssted for politisk debat om fremtidens hovedstad. Det er sådan, vi ser vores andre nichemedier, der er uundværlige for virksomheder, interessenter og beslutningstagere på de områder, Altinget dækker hver dag,” siger Jakob Nielsen.

Både nyt og mere af det samme
Med Altinget Hovedstaden kommer Altinget op på 24 nichemedier, som dækker forskellige politikområder, europæisk politik og nu altså også lokalpolitik.

”Jeg er glad og stolt over, at vi på Altinget formår at vokse og skabe nyt, denne gang til gavn for det lokale demokrati i hovedstaden. Det beviser, at virksomheden står stærkt og stadig er fuld af skabertrang, selv om vi fejrede 20-års jubilæum tidligere på året,” siger Altingets direktør, Christoph Nørgaard.

Skriv dig op til et uforpligtende gratis prøveabonnement til Altinget Hovedstaden

Siden starten i 2000 har Altinget udviklet og forfinet nichejournalistikken og råder over en af Danmarks største redaktioner af politiske fagjournalister. Dertil kommer blandt andet et månedligt magasin og en håndfuld podcast om dansk og europæisk politik.

”Altinget Hovedstaden er på en og samme tid helt nyt og Altinget classic. Den seriøse politiske journalistik er vores varemærke, og den vil også være omdrejningspunktet for vores nye satsning. Omvendt er det en nyskabelse at dreje fokus væk fra Christiansborg og til det mere borgernære demokrati. Vi har gode erfaringer fra Altinget Civilsamfund med at lave journalistik om andet end det landspolitiske, og vi har store forhåbninger til vores nye medie,” siger Jakob Nielsen.

Lancering til oktober
Redaktør for Altinget Hovedstaden bliver Kasper Kaasgaard, som siden 2014 har dækket en stribe områder på Altinget. Senest har Kasper gennemført et fellowship ved Constructive Institute i Aarhus og er nu vendt hjem for at lede Altingets dækning af København og hovedstaden med et konstruktivt og kritisk blik.

Hovedfokus kommer til at ligge på Københavns Rådhus og dets syv forvaltninger med tilhørende politiske udvalg, men dækningen vil også omfatte sager, der går på tværs af hovedstadsområdet og de mange kommuner i regionen.

Altinget Hovedstaden går i luften onsdag 7. oktober. Lanceringen finder sted i Altingets Gård i Ny Kongensgade, hvor overborgmester Frank Jensen (S) byder det nye medie velkommen, og udsender det første nyhedsbrev.

Dokumentation

Skriv dig op til et uforpligtende gratis prøveabonnement til Altinget Hovedstaden her. Første nyhedsbrev udsendes 7. oktober.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00