Altinget skal ejes af en fond

OM OS. En fond skal engang i fremtiden eje Altinget og koncernens øvrige medier. Det bebuder ejer Rasmus Nielsen i forbindelse med firmaets 20-årsjubilæum.

Mediekoncernen Altinget skal i fremtiden ejes og styres af en fond, der også kan støtte almennyttige formål. Det oplyser mediets 59-årige stifter og ejer, Rasmus Nielsen, i et interview i anledning af Altingets 20-årsjubilæum.

"Det, at det er lykkedes at lave et neutralt medie, skal vi værne om, og det skal vi bevare altid. Med en fond kan vi sikre et udgivergrundlag, der ikke er afhængig af en person," siger Rasmus Nielsen.

Dermed slår han også fast, at koncernen ikke bliver solgt til hverken danske eller udenlandske konkurrenter.

"Selvom vi jævnligt bliver kontaktet med køb for øje, er planen at fortsætte som selvstændig udgiver, hvor vi lægger lige vægt på produkternes kvalitet, lønsomhed, innovation og fortsat internationalisering og vækst," siger Rasmus Nielsen.

Langsigtet plan
En kommende fond skal ikke bare drive Altinget og koncernens øvrige medier; den skal også støtte almennyttige formål inden for billedkunst og ytringsfrihed i Europa samt kunne yde støtte til Rasmus Nielsens efterkommere.

Derfor forudsættes fonden også at blive udstyret med en vis økonomisk formåen, og Rasmus Nielsen forventer selv, at arbejdet med at etablere fonden kan komme til at vare mellem 10 og 15 år.

"Måske lykkes det på kortere tid, det er ikke det afgørende. Grundkapitalen skal være til stede, så afkastet får krop. Men beslutningen er truffet," siger Rasmus Nielsen.

20-årsjubilæum
Altinget blev stiftet i januar 2000, og den runde fødselsdag bliver markeret med en bog om mediets historie. Bogen udkommer 20. januar.

Efter to årtier består koncernen af tre medier – Altinget Danmark, Altinget Sverige og Mandag Morgen. Dertil kommer netværks- og uddannelsesforretningen Arena, Mandag Morgens Tænketank, datatjenesten Monitor og Grønbechs Hotel i folkemødebyen Allinge.

Årsomsætningen har passeret 150 millioner kroner, og antallet af medarbejdere nærmer sig de 200. Kort før nytår blev Altinget for femte år i træk udnævnt til såkaldt gazellevirksomhed takket være den store vækst i omsætningen. Det er den forretning, Rasmus Nielsen med en fondskonstruktion vil sikre mod opkøb.

"Vi driver forretning for at udkomme – ikke omvendt," siger han.

 

 

Forrige artikel Rasmus Nielsen: Jeg har aldrig lidt af BMW-syndromet Rasmus Nielsen: Jeg har aldrig lidt af BMW-syndromet Næste artikel Dagens overblik: SF vil sætte loft over adgangskrav til studier for at stoppe karakterræs Dagens overblik: SF vil sætte loft over adgangskrav til studier for at stoppe karakterræs
For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

For højt skolefravær koster mindst 200 familier børnechecken

STRAF: I landets fem største kommuner har mere end 200 familier mistet børnechecken, fordi deres børn har haft for meget ulovligt fravær. Aarhus-rådmand kritiserer straffen for at ramme socialt skævt, mens holdningen i København er anderledes positiv.