Altinget.dk varmer op til parlamentsvalget

MAGASIN: Der skal være valg til Europa-Parlamentet næste år. Altinget.dk varmer op med et gratis digitalt magasin, der giver indblik i, hvad det bliver for et valg, hvor magten ligger, og hvad det er for en institution, vi vælger kandidater til.
Kristoffer Hecquet

I foråret 2014 skal danskerne og resten af EU's borgere stemme til Europa-Parlamentet. 

Altinget.dk varmer op til valget med et digitalt magasin om parlamentarikerne og Parlamentet. Chefredaktør for Altinget.dk, Rasmus Nielsen, forklarer hvorfor:

"Ved næste EU-valg er det et forandret EU, vi skal vælge nye parlamentsmedlemmer til: Vi har været igennem en fælles økonomisk krise i Europa, Europa-Parlamentet er blevet meget stærkere med den seneste traktat, Unionen er vokset med Kroatiens medlemskab, og det kommende valg kan blive EU's første præsidentvalg, hvis det står til parlamentarikerne og Kommissionen," siger Rasmus Nielsen.

Magtfuldt parlament
Men det hele handler ikke om valg. Altinget.dks magasin indeholder ud over valgartikler en magtanalyse med ekspertvurderinger af Parlamentets poster og personer, lister, fakta og baggrund om Europa-Parlamentet og dets magt.

Europa-Parlamentet er efter Lissabontraktaten i 2009 blevet lige så magtfuld som de to øvrige stærke institutioner i EU, Kommissionen og Rådet. Men det er kun de færreste i både Danmark, der ved, hvor meget Europa-Parlamentet i virkeligheden har indflydelse på vores hverdag.

Rasmus Nielsen
Chefredaktør, Altinget.dk

Rasmus Nielsen fortæller, hvorfor det er vigtigt at give Parlamentet denne opmærksomhed:

"Europa-Parlamentet er EU's eneste institution valgt ved direkte demokratiske valg hvert femte år. Europa-Parlamentet har mest været kendt for ucharmerende og misvisende udtryk som "Mickey-Mouse-parlament", kaffeklub, elefantkirkegård eller som eksil for nationale politikere, der allerede har oplevet højdepunktet i deres politiske karriere," siger Rasmus Nielsen og forklarer, at Europa-Parlamentet har ændret sig hurtigere end dets rygte:

"Europa-Parlamentet er efter Lissabontraktaten i 2009 blevet lige så magtfuld som de to øvrige stærke institutioner i EU, Kommissionen og Rådet. Men det er kun de færreste i både Danmark, der ved, hvor meget Europa-Parlamentet i virkeligheden har indflydelse på vores hverdag," siger han.

Magasinet er udformet som lettilgængeligt oplysningsmateriale og er oplagt til undervisning.

HENT MAGASIN OM EUROPA-PARLAMENTET

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00