Altingets nye nichemedie om børn udkommer i dag

Mads Outzen/Altinget

Altinget har spurgt de mindste, hvad de ville gøre, hvis de kunne bestemme.

OM OS: Altinget Børn sender første nyhedsbrev afsted i dag. Det nye nichemedie skal blandt andet skrive om minimumsnormeringer, pædagoguddannelsen, fremtidens fritidstilbud og trivselsdebatten.

Fra i dag udsender Altinget nyhedsbreve om børne- og ungepolitik.

I fællesskab med en række aktører på børneområdet sætter redaktør for Altinget Børn Simon Lessel strøm til det første nyhedsbrev.

Det betyder, at Altingets læsere fremover kan abonnere på nyhedsbreve, der koncentrerer sig om at dække de store politiske sager på børneområdet, både i Folketinget og ude i landets kommuner.

”Vores nye nichemedie skal være stedet, hvor vi med konstruktiv og kritisk journalistik, begavet debat og omfattende servicestof klæder læserne på til at følge og forstå alle de politiske slagsmål på området,” siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen.

”Vi glæder os til at dedikere flere kræfter til børnepolitikken gennem journalistik i høj kvalitet. Vi har en klar ambition om at blive den uundværlige nyhedskilde for alle, der arbejder professionelt med udviklingen på børne- og ungeområdet.”

Mange politiske slagsmål
Altingets nye børneredaktør får ikke problemer med at finde stof til nichemediets ugentlige nyhedsbreve.

Det tegner til at blive et travlt politisk år, hvor mange af S-regeringens løfter skal forhandles.

Forude venter forhandlingerne om modellen for minimumsnormeringer. Regeringen udruller sin børneplan, og man skal også se på pædagoguddannelserne – for blot at nævne nogle af de politiske diskussioner i vente.

”Det står vist klart for alle, at børn også er blevet storpolitik, når der diskuteres alt fra minimumsnormeringer til tvangsfjernelser. Der bliver også stadig mere fokus på trivsel og børns medieforbrug, så der er kort sagt al mulig grund til at sætte fokus på de mange spændende politiske diskussioner på området,” siger chefredaktør Jakob Nielsen.

23 nichemedier
Altinget åbnede det seneste nichemedie, Altinget Ældre, i november. 

Med i alt 23 nichemedier råder Altinget over Danmarks største politiske redaktion. Dertil kommer et månedligt magasin og en håndfuld podcast om dansk og europæisk politik.

Altinget driver også en lang række professionelle netværksgrupper, heriblandt et børn- og unge-netværk.

Forrige artikel Ny debat: Giver det mening at lave en velfærdslov?  Ny debat: Giver det mening at lave en velfærdslov?  Næste artikel Den revolutionerende 40-årsjubilar Den revolutionerende 40-årsjubilar
Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

Alle partier står bag aftale om genåbning: Her er hovedpunkterne

FASE 4: Restauranter må holde længere åbent, men forsamlingsforbuddet består, og hårdt ramte brancher skal fortsat have hjælp. Det er nogle af hovedpunkterne i den aftale, regeringen netop har landet med alle Folketingets partier. Se dem alle her.