Ambassadør bliver ny departementschef i Kirkeministeriet

HJEMKALDELSE: Danmarks ambassadør i Ukraine, Christian Dons Christensen, vender hjem til Danmark for at blive departementschef i Kirkeministeriet.

Det blev kun til halvandet år som ambassadør for 47-årige Christian Dons Christensen.

Nu skal han i stedet stå i spidsen for Kirkeministeriet som ny departementschef.

Christian Dons Christensen har siden sommeren 2015 været Danmarks ambassadør i Ukraine, Georgien og Armenien med bopæl i Kiev, men 1. februar vender han hjem til København.

Kirkeminister Mette Bock (LA) ser frem til samarbejdet med den nye departementchef.

”Jeg er helt overbevist om, at ministeriet her har fået den bedst tænkelige kandidat til jobbet. Hans karriere vidner om solid erfaring som embedsmand – samtidig er det en ekstra bonus, at han har været menighedsrådsmedlem. Han har indsigt i folkekirkens forhold og styring,” siger Mette Bock i en pressemeddelelse.

Udover en fortid som menighedsrådsmedlem har Christian Dons Christensen også familære forbindelser til kirken gennem sin mor, Elisabeth Dons Christensen, der tidligere har været biskop i Ribe Stift.

Det er dog ikke kirken, men udenrigstjenesten der har spillet den største rolle i Christian Dons Christensens karriere.

Han er uddannet sprogofficer i russisk i 1989 og har været udsendt i FN-tjeneste i Kroatien. I 1995 blev han kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet, og hans karriere som statsansat startede med en kort periode som fuldmægtig i Indenrigsministeriet i 1996, indtil han i 1997 blev ansat i udenrigstjenesten, hvor han har været lige siden bortset fra en periode som kontorchef i Fødevareministeriet i 2009-11.

Før Christian Dons Christensen blev ambassadør i Ukraine, var han kontorchef i Udenrigsministeriet.

Privat er han er gift med konstitueret chefredaktør Anna Libak fra Berlingske, som han har tre børn sammen med.

Beskæftigelsesministeriet har også tirsdag fundet en ny departementchef, og det kan man læse mere om her.

Forrige artikel Ministerium får ny departementschef Ministerium får ny departementschef Næste artikel Vælgerne siger nej tak til Løkkes reform-drømme Vælgerne siger nej tak til Løkkes reform-drømme
Ellemann fik lagt snittet rigtigt

Ellemann fik lagt snittet rigtigt

ANALYSE: Venstres nye formand fik fra start lagt et snit, der både har mulighed for at rumme unge i byerne og partiets kerneland i provinsen. Men Venstre er stadig et parti med store modsætninger på områder som udlændinge, EU, miljø og klima.