Ammitzbøll om kommunal medieoffensiv: Vi vil stramme reglerne

LOKALMEDIER: Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) vil gå i dialog med Danske Medier, der mener, at kommunernes PR-arbejde udkonkurrerer de lokale ugeaviser.

Det offentlige skal ikke bevæge sig ind på private markeder, hvis det står til Økonomi- og Indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl (LA).

”Det skal være et generelt princip,” siger ministeren og fortsætter:

”Vi vil forhindre, at den offentlige sektor – med skattekroner i ryggen – udkonkurrerer private virksomheder. Derfor vil vi lovfæste og stramme reglerne for, hvad stat, kommuner og regioner må og ikke må, og vi vil sikre fair prissætning og etablere en ny klagemyndighed.”

I sidste uge skrev Altinget om, at kommuner ansætter flere og flere journalister til at dække kulturelle begivenheder i lokalområdet, hvilket har fået flere redaktører på de lokale ugeaviser til at råbe vagt i gevær.

”Det er fint, at kommuner laver kommunikation. Men det bør simpelthen ikke være en kommunal kerneopgave at skrive om sig selv,” lød det blandt andet fra chefredaktør på Rødovre Lokal Nyt, André Bentsen.

Simon Emil Ammitzbøll ønsker ikke at forholde sig til sagerne i de enkelte kommuner endnu, men vil senere på måneden holde møde med brancheorganisationen Danske Medier, hvor han ”ser frem til at høre mere om kommunernes erhvervsaktiviteter på området”.

”I den situation er det for mig meget nyttigt at høre om eksempler på, hvad der foregår i kommunerne. For eksempel om de driver annonceportaler og udgiver magasiner. Eksemplerne kan indgå i det arbejde med at sikre fair og lige konkurrence, vi laver i regeringen,” siger ministeren.

Regeringen fremlagde i september udspillet ”Fair og lige konkurrence”, som netop har fokus på synergien mellem offentlige og private aktører.

 

Forrige artikel Her er Pernille Vermunds årsmøde-tale Her er Pernille Vermunds årsmøde-tale Næste artikel DF vil forbyde engelske navne på uddannelsesinstitutioner DF vil forbyde engelske navne på uddannelsesinstitutioner
Hvem skal være Sundhedsministeriets nye departementschef?

Hvem skal være Sundhedsministeriets nye departementschef?

ANALYSE: Der er fuld gang i spekulationerne om, hvem der skal erstatte Sundheds- og Ældreministeriets departementschef, Per Okkels. Region Hovedstadens øverste embedsmand er favorit. Aktørerne frygter en karriererytter, der mentalt stadig sidder i Stats- eller Finansministeriet.