Anders Samuelsen på Folkemødet: Politikerne glemmer at lytte til folket

FOLKEMØDE: Fællesskab var hovedtemaet i Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsens, tale på Folkemødet. Ifølge ham er formålet med fællesskabet blandt andet, at politikerne skal blande sig udenom danskernes liv.

Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

ALLINGE: Hverken fortællinger om partiet eller aktuelle politiske emner havde fundet vej til Liberal Alliances politiske leder, Anders Samuelsens, partiledertale.

Det var i stedet fællesskabet, der blev hyldet i stor stil, da Anders Samuelsen fredag morgen indtog Folkemødets hovedscene.

For nogen vil det måske give anledning til undren, men Anders Samuelsen slog hurtigt fast, hvad han så som formålet med det fællesskab.

"Stadigt flere politikere glemmer, at opgaven ikke er at vurdere og beslutte, hvad der er bedst for folket, men derimod at lytte til folket og arbejde for at sikre sig, at det, vi får vedtaget, er det, folket ønsker. Formålet med vores fællesskab er ikke, at vi alle skal være ens. Nej, formålet med vores fællesskab, det er at sikre den enkeltes frihed til at leve et liv, som man lyster, så længe det ikke skader andre," sagde Anders Samuelsen.

Det er dog vigtigt, at danskerne ikke tager det fællesskab og den frihed for givet. Danmark skal være villig til at flytte sig som samfund, hvis fremtidens udfordringer skal håndteres, understregede den liberale partileder.

"Danmark er ikke isoleret fra resten af verden. De strømninger, der findes globalt, er også nogen, vi mærker her i Danmark og kommer til at mærke mere til. Vi står i en situation, hvor vores frihed, vores sikkerhed, vores tryghed og vores gode liv i de kommende år vil blive udfordret, som det er blevet tidligere," sagde han.

Danmark skal være klar til udvikle sig og skabe nye, bedre job, når gamle forsvinder i takt med verdens gang. Selv havde Anders Samuelsen tre forslag til områder, hvor der bør sættes ind.

"For det første skal vi skabe bedre rammer for iværksætteri, så nye virksomheder og nye job i tusindvis kan opstå. For det andet skal vi få den offentlige sektor til at fungere bedre, så vi får mere for pengene, og så vi spilder færre penge på bureaukrati, projektmageri og detailstyring. Og for det tredje skal vi fra politisk side lære at blande os mindre og i stedet udvise mere tillid til, at folk selv kan," sagde han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

0:000:00