Om  
Andreas Steenberg
Kathrine Olldag
Morten Østergaard

Andreas Steenberg overtager Morten Østergaards valgkreds

Politisk ordfører Andreas Steenberg (R) overtager Morten Østergaards (R) valgkreds i Aarhus.

Cecilie Bech Rønsholt

Da Morten Østergaard (R) trak sig som leder for Radikale Venstre i 2020, efterlod han sig også sin valgkreds i Aarhus, som nu endelig er blevet besat. Det er politiske ordfører Andreas Steenberg (R) som overtager den aarhusianske valgkreds. 

Det skriver TV2

Andreas Steenberg skifter fra kredsen i Vestjylland, hvor han er blevet valgt ind tre gange. Ikke desto mindre har Andreas Steenberg boet i Aarhus siden 2005 med sin familie og glæder sig til at blive en del af valgkredsen:

"Det er jeg glad for. Det er medlemmerne, der bestemmer i et parti, så det er vigtigt at få opbakningen, det vil jeg gerne sige tak for. Jeg glæder mig til arbejdet, der ligger en stor opgave foran mig og De Radikale i det østjyske," siger han og bekræfter samtidig, at han også skifter kreds, fordi Aarhus betragtes som mere sikker for Radikale end Steenbergs hidtidige kreds, Vestjylland.

Siden 2011 har Andreas Steenberg siddet i Folketinget, og tidligere var han medlem af Regionsrådet i Midtjylland samt landsformand for Radikal Ungdom. 

Kathrine Olldag (R) som kom i Folketinget i 2019 planlægger at overtage valgkredsen i Vestjylland, hvor hun er født. Hun bliver dog boende i Vordingborg. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Steenberg

Fhv. MF (R)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2011)

Kathrine Olldag

Fhv. MF (R)
cand.mag. (kunsthistorie og visuel kultur), diplom i offentlig ledelse

Morten Østergaard

Klimarådgiver, cBrain, fhv. politisk leder (R), MF og minister
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2006)