Anna Libak vil i Folketinget for Venstre

NAVNENYT: Tidligere chefredaktør på Berlingske, forfatter og Ruslandskender Anna Libak har sagt ja til at forsøge at blive opstillet for Venstre ved næste folketingsvalg.

ALLINGE: Folkemødet på Bornholm har kastet endnu en opsigtsvækkende nyhed af sig. For lørdag sagde tidligere chefredaktør på Berlingske Anna Libak i et interview med Politiken, at hun ønsker at stille op for regeringspartiet Venstre ved næste valg.

"Jeg blev spurgt for lang tid siden. Først sagde jeg nej, det kan de bare glemme. Jeg havde det sådan, hvorfor skulle jeg melde mig til at blive upopulær. Alle skælder ud på politikere fra morgen til aften, og det gad jeg ikke," fortalte Libak.

Men hun skiftede mening, da det gik op for hende, at hun som debattør, meningsdanner og forfatter "ikke har bestilt andet end at være politiker i ti år uden ansvar".

Nu vil hun tage ansvaret på sig, for "det er folkestyret, det handler om," sagde Anna Libak i interviewet.

Har stemt på Venstre flest gange
Venstre er det parti, hun er mest enig med, og som hun har stemt på flest gange, oplyste hun. Anna Libak har takket ja til en plads i Hillerød-kredsen, oplyser Ritzau ifølge Jyllands-Posten, og opstillingsmødet er 2. juli.

Anna Libak er klummeskribent her på Altinget. Hun har en kandidatgrad i russisk og samfundsfag fra Aarhus Universitet, er tidligere journalist på Information, redaktør på Weekendavisen og har været udlands- og chefredaktør på Berlingske.

Hun forlod Berlingske i 2017, da hun ikke længere skulle være en del af chefredaktionen.

Anna Libak har netop udgivet bogen "Forstå Populismen".

Forrige artikel Søren Pape savner den lokale betjent: Nu skal 100 ekstra ud i landet Søren Pape savner den lokale betjent: Nu skal 100 ekstra ud i landet Næste artikel Skipper: Alle partier er sure på hinanden, og Alternativet er taget til yoga Skipper: Alle partier er sure på hinanden, og Alternativet er taget til yoga