Undersøgelse frikender Anna Mee Allerslev for inhabilitet

FRIKENDT: Venskabet mellem Anna Mee Allerslev og ejeren af Øens Murerfirma, Jan Elving, har ikke ført til inhabilitet, slår ny undersøgelse fast. 

Den forhenværende beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev har ikke været inhabil som følge af sit venskabelige forhold til ejeren af Øens Murerfirma, Jan Elving.

Det slår en ny undersøgelse fast.

Undersøgelsen er blevet udført af advokatfirmaet Horten, der af Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune blev bedt om at fortage en vurdering af Anna Mee Allerslevs habilitet i forbindelse med en række sager i forvaltningen, hvor Øens Murerfirma var involveret.

Blandt andet drejer sagerne sig om, at Anna Mee Allerslev i forbindelse med sin 30-års fødselsdag gratis fik stillet et festlokale til rådighed af Øens Murerfirma.

Den tidligere borgmester har derudover også stillet spørgsmål til Teknik- og Miljøforvaltningen om et byggeprojekt, som Øens Murerfirma var involveret i.

Advokaterne vurderer, at forvaltningen ikke har lagt vægt på usaglige hensyn, og der har været truffet rigtige og lovlige afgørelser i sagen.

Undersøgelsen er nu sendt til Folketingets Ombudsmand, som har bedt kommunen om en redegørelse af sagen.

Stormfuldt efterår spændte ben for genvalg
Et par måneder før kommunalvalget kom den første brise, der skulle udvikle sig til et politisk stormvejr, der endte med koste Anna Mee Allerslevs borgmesterposten og spidskandidaturet hos Radikale i Københavns Kommune.

BT kunne 12. september fortælle, at Anne Mee Allerslev kvit og frit havde lånt rådhushallen på Københavns Rådhus til sin egen bryllupsreception i august 2017.

Et par uger senere kunne BT fortælle, at Øens Murerfirma havde stillet et gratis festlokale til rådighed til Allerslevs 30-års fødselsdag i 2014, og selvom Anna Mee Allerslev senere betalte 1.000 kroner til murerfirmaet for lån, så var presset på borgmesteren allerede enormt.

Det hele kulminerede, da Bo Nissen Knudsen 24. oktober trak sig som formand for Radikale i hovedstaden, fordi han ikke længere kunne stå inde for valgkampen og Anne Mee Allerslev.

Dagen efter meddelte hun til pressen, at hun trak sig. 

Forrige artikel Nye Borgerlige vinder på LA-nedtur Nye Borgerlige vinder på LA-nedtur Næste artikel Ekspert: Sådan kan Spanien få Danmark til at udlevere separatistleder Ekspert: Sådan kan Spanien få Danmark til at udlevere separatistleder