Annonce i britisk avis byder flygtninge velkommen til Danmark

VELKOMMEN: Et dansk Facebook-initiativ har mandag indrykket en helsides annonce i den britiske avis The Guardian, der byder flygtninge velkommen til Danmark. Se annoncen her. 

Foto: Velkommen til flygtninge - Nej til Støjbergs skræmmekampagne

"Kære flygtninge. Vi byder jer velkommen til Danmark."

Sådan starter en helsidesannonce, man kan finde i mandagens udgave af den britiske avis The Guardian.

Det er det danske Facebook-initiativ ”Velkommen til flygtninge – Nej til Støjbergs skræmmekampagne”, som har indrykket annoncen. I annoncen bliver der taget skarp afstand fra Inger Støjbergs omdiskuterede flygtningeannoncer, der skal indrykkes i udenlandske aviser, og som skal afholde flygtninge fra at søge mod Danmark.

”Vi er rigtig glade for annoncen og den opbakning, vi har fået. Vi synes, det er gået rigtig godt,” siger Marianne Rosenkvist, talsmand for Facebook-initiativet.
(artiklen fortsætter under billedet)

I annoncen i The Guardian står der blandt andet "Kære medmenneske, der er en anden stemme i Danmark – en stemme, som repræsenterer fred, solidaritet og menneskelig anstændighed". Selv om annoncen længe har været et mål for ”Velkommen til flygtninge – Nej til Støjbergs skræmmekampagne”, stopper kampagnen ikke her, og der kan komme flere avisannoncer.

”Vi er også i gang med at skrive et åbent brev til integrationsminister Inger Støjberg (V), som handler om, at vi meget gerne vil have hende til at skrotte planen om at lave skræmmekampagner,” siger Marianne Rosenkvist.

Facebook-gruppen har samlet mere end 215.000 kroner sammen og havde i sidste uge en helsidesannonce i Politiken. 


    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion