Antorini forlader Folketinget – skal være direktør

AFSKED: Tidligere undervisningsminister Christine Antorini (S) stopper i dansk politik. Hun har fået en direktørstilling i Novo Nordisk Fondens læringscenter Life. 

Med mindre end et år til næste folketingsvalg forlader S-profilen Christine Antorini partiet.

Hun har fået tilbudt en stilling som direktør i det nye læringscenter Life, der hører under Novo Nordisk Fonden.

Det skriver Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Med sig tager hun erfaringen fra Folketinget og tiden som undervisningsminister i Thorning-regeringen:

"Som direktør for den nye Life-læringsfond kan jeg være med til at bruge min erfaring fra uddannelsesverdenen i praksis, så alle børn og unge møder eksperimenterende og virkelighedsnær naturfagsundervisning med den nyeste teknologi sammen med dygtige undervisere," siger Christine Antorini.

S-formand: En knalddygtig politiker
Formand Mette Frederiksen ønsker Antorini tillykke, men beklager samtidig, at hun nu forlader dansk politik − og giver hende følgende skudsmål med på vejen: 

"Det er selvfølgelig et stort tab for os i Socialdemokratiet, der ikke bare mister en knalddygtig politiker, men også en god og værdsat kollega. Tak til Christine for hendes store arbejdsindsats som en del af den socialdemokratiske ledelse, som minister og som politiker." 

Antorini har siddet i Folketinget i flere perioder. Første gang var i 1998-99, hvor hun repræsenterede SF.

Reform og konflikt
Antorini var børne- og undervisningsminister fra 2011 til 2013 og undervisningsminister fra 2013 til 2015 i Helle Thorning-Schmidts (S) regering.

I ministertiden var én af de kampe, der kom til at fylde mest − såvel i samtid som i eftermæle − reformen af folkeskolen og den efterfølgende konflikt med lærerne.

Siden 2015, hvor Lars Løkke Rasmussen (V) genvandt regeringsmagten, har Antorini været formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg og har derudover haft en fremtrædende rolle i Socialdemokratiet som gruppesekretær for folketingsgruppen.

Forrige artikel Esben Lunde: Skjult optagelse fik mig til at skærme mig fra embedsmændene Esben Lunde: Skjult optagelse fik mig til at skærme mig fra embedsmændene Næste artikel Borgerne klumper sig sammen om kommunens hovedby Borgerne klumper sig sammen om kommunens hovedby