A.P. Møller-fond donerer en milliard til folkeskolen

DONATION: Bestyrelsen for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har besluttet at donere en milliard kroner til at styrke undervisningen i den danske folkeskole.
Fondsbestyrelsen ønsker med donationen at markere 100-året for Mærsk Mc-Kinney Møller.
Fondsbestyrelsen ønsker med donationen at markere 100-året for Mærsk Mc-Kinney Møller.
Christian Juhl Mølgaard

A.P. Møller Fondens donation er en god nyhed, som vil styrke den udvikling af folkeskolen, der sker i de kommende år.

Helle Thorning-Schmidt (S)
Statminister
Bestyrelsen for A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, bedre kendt som Almenfonden, donerer en milliard kroner til den danske folkeskole.

Fonden ønsker med donationen at markere 100-året for fondens mangeårige formand, Mærsk Mc-Kinney Møller.

"En endnu bedre folkeskole ligger fonden meget på sinde. En vellykket skolegang, hvor børnene lærer mest muligt, er helt central både for det enkelte barn og for Danmark som helhed. Børn og unge er Danmarks fremtid," siger formand i fonden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg er derfor glad for, at vi i fondens bestyrelse har besluttet at donere et beløb, der kan bidrage til at højne kvaliteten og understøtte den langsigtede udvikling af undervisningen i folkeskolen i hele Danmark."

I forbindelse med donationen på en milliard kroner siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at hun glæder sig over bidraget til at udvikle den danske folkeskole:

"Folkeskolen er hele Danmarks skole. Den er af afgørende betydning for de muligheder, som vores børn og unge får senere i livet. Regeringen har derfor med støtte fra et bredt flertal i Folketinget netop aftalt en reform, som vil gøre en god folkeskole bedre," siger hun og slutter:

"A.P. Møller Fondens donation er en god nyhed, som vil styrke den udvikling af folkeskolen, der sker i de kommende år."

Dokumentation
Om donationen 
 
Fonden ønsker med bevillingen bredt at støtte opkvalificering og efteruddannelse af undervisere og skoleledere samt udvikling af undervisningsmetoder og hjælpemidler.

Fonden vil invitere interesserede til at søge om støtte til projekter til disse formål. Det forudsættes, at ansøgninger om projekter anbefales af en eller flere kommuner eller af Kommunernes Landsforening.

Donationen vil være til rådighed fra 2014, som også markerer 200-året for undervisningspligten i Danmark, og forventes anvendt inden 2020. Frem mod februar 2014 vil Fonden, i dialog med relevante parter, lægge rammerne for, hvorledes bevillingen løbende skal disponeres for at sikre formålet, samt hvorledes ansøgningsproceduren tilrettelægges.

Det er hensigten, at bevillinger til konkrete projekter påbegyndes i maj 2014, så de første aktiviteter kan sættes i gang fra sommeren 2014. Afhængigt af interessen for at opnå Fondens støtte forventes midlerne anvendt i løbet af 4 til 6 år. Der vil blive knyttet personer med relevante kompetencer til Fonden i den periode, hvor donationen udmøntes.

Kilde: A.P. Møller Fonden

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mærsk Mc-Kinney Møller

Skibsreder

Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla

Formand for A.P. Møller Holding og A.P. Møller & Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal
Tresproglig korrespondent (Handelshøjskolen i København 1969), fil.kand. (Stockholms Uni. 1977)

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)









0:000:00