Om  
Jacob Lester
Martin Præstegaard

ATP udnævner ny risikodirektør

Jakob Lester er ny risikodirektør i ATP. Han kommer fra en stilling som vicedirektør for investeringer og pensioner og har erfaringer fra både Danske Bank og Nordea. 

Emilie Tilma

ATP har udpeget en ny direktør til koncernledelsen. 

Det bliver Jacob Lester, der skal være ny direktør for risikostyring og investering hos koncernen. 

Det oplyser ATP i en pressemeddelse.

Jacob Lester har indtil ny besiddet stillingen som vicedirektør for investeringer og pensioner, men fra 1. januar får han ny titel og bliver en del af koncernledelsen.

"Jacob Lester er højt kvalificeret til posten som ny CRO og den helt rette til at overtage ansvaret for vores risikostyring," fortæller koncernens administrerende direktør, Martin Præstegaard. 

ATP, der står for Arbejdsmarkedets Tillægspension,  er en selvstændig, selvejende institution, der blev oprettet af Folketinget ved lov i 1964. Koncernen administrerer den obligatoriske pensionsordning ATP Livslang Pension, som er et tillæg til folkepensionen. ATP er ledet af et repræsentantskab, en bestyrelse og en direktion. 

Jacob Lester skal overtage stillingen efter Kim Johansen, der forlod koncernen tidligere i år for at blive direktør i Velliv, det tidligere Nordea Liv & Pension.

Lester har tidligere erhvervserfaringer fra chefstillinger i både Nordea og Danske Bank. Med sig har han en ph.d. i økonomi og finance fra Københavns Universitet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Lester

Risikodirektør, ATP
ph.d. i Økonomi og Finance (Københavns Universitet, 2001)

Martin Præstegaard

Adm. direktør, ATP
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2002)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024