Om  
Bo Foged
Torben M. Andersen

ATP's direktør stopper for at blive partner i investeringsselskab

Bo Foged stopper som administrerende direktør for ATP, hvor han har været siden 2015. Han forlader ATP til fordel for en stilling som partner hos investeringsselskabet Copenhagen Infrastructure Partners.

Bo Foged har været hos ATP siden 2015. Nu stopper han til fordel for en stilling som partner hos investeringsselskabet Copenhagen Infrastructure Partners.
Bo Foged har været hos ATP siden 2015. Nu stopper han til fordel for en stilling som partner hos investeringsselskabet Copenhagen Infrastructure Partners.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

ATP's administrerende direktør Bo Foged stopper efter syv år.

Det oplyser ATP i en pressemeddelelse.

Bo Foged kom til ATP i 2015 som økonomidirektør og blev konstitueret administrerende direktør i 2018 og blev permanent administrerende direktør i 2019.

"Det har været en utrolig svær beslutning at sige farvel til ATP, som er en enestående institution. Jeg kommer til at savne de mange interessenter og den helt særlige ånd, der trives her. Jeg er ikke i tvivl om, at medarbejderne i ATP har en særlig bevidsthed om det samfundsansvar, vi bærer og løfter i ATP," lyder det fra Bo Foged.

Bo Foged forlader ATP til fordel for en stilling som partner hos Copenhagen Infrastructure Partners, der er et investeringsselskab med speciale i infrastrukturinvesteringer som blandt andet vindkraft.

"Bo har været eminent til at stå i spidsen for den store forandringsproces, ATP gennemgår. Udover at være i særklasse faglig kompetent, så insisterer han som person på at skabe det konstruktive samarbejde, der skaber de bedste resultater for danskerne," udtaler formand for ATP’s bestyrelse Torben M. Andersen.

Inden Bo Foged kom til ATP, var han administrerende direktør i BankInvest. Han er desuden medlem af Komitéen for god Selskabsledelse. Han fratræder hos ATP senest til sommer.

ATP er Danmarks største pensionsselskab med mere end fem millioner medlemmer og en pensionsformue på 925 milliarder kroner. Bestyrelsen har igangsat en ekstern rekrutteringsproces for at finde Bo Fogeds afløser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bo Foged

Partner og investeringsdirektør, CIP - Copenhagen Infrastructure Partners
cand.merc.aud. (CBS 1997)

Torben M. Andersen

Professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, formand, ATP
m.Sc. (London School of Economics 1981), lic.oecon. (Aarhus Uni. 1984), ph.d. (CORE, Belgien, 1986)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024